Aantal coronavaccins via COVAX passeert de 1 miljard

16 januari 2022

Vannacht is het aantal dosis coronavaccins, dat via het COVAX-programma aan armere landen wordt verspreid, de 1 miljard gepasseerd. Het miljardste dosis maakte deel uit van een levering van coronavaccins die met een KLM-vlucht via Amsterdam Schiphol naar Rwanda vloog.

Het miljardste dosis donatievaccin kwam aan in Rwanda.

Het miljardste dosis donatievaccin kwam aan in Rwanda.

Het miljardste dosis donatievaccin kwam aan in Rwanda.

'We zijn trots op deze enorme mijlpaal, maar we zijn er nog niet. Zolang de vaccinatiegraad in lage- en middeninkomenslanden nog te laag is, gaan wij onvermoeid door,' aldus UNICEF-directeur Suzanne Laszlo. 

Samen met UNICEF en andere partners leidt COVAX de grootste inkoop- en leveringsoperatie voor vaccins in de geschiedenis. Tot nu toe hebben 144 landen coronavaccins ontvangen. UNICEF staat klaar om de distributie van de vaccins in meer dan 130 landen te ondersteunen. 

Via COVAX werkt UNICEF aan een rechtvaardiger verdeling van coronavaccins wereldwijd. Laszlo: 'We willen een zo snel mogelijk herstel voor al die miljarden kinderen en gezinnen die over de hele wereld lijden onder deze pandemie.'