Jörgen Raymann tijdens eerste prik: ‘Geef iemand anders elders in de wereld ook de keus gevaccineerd te worden’

26 mei 2021

Jörgen Raymann riep woensdag op tot solidariteit met de rest van de wereld als het gaat om de bestrijding van het coronavirus. Hij sprak hiermee zijn steun uit voor ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555. Dit deed hij terwijl hij zelf zijn eerste coronavaccinatie kreeg bij Sporthal Almere Haven. De presentator en cabaretier is ambassadeur van UNICEF, een van de organisaties achter Giro555.

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann krijgt zijn eerste coronavaccinatie in Almere.

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann krijgt zijn eerste coronavaccinatie in Almere.

Presentator en cabaretier Jörgen Raymann krijgt zijn eerste coronavaccinatie in Almere.

Raymann: ‘Lieve, lieve Nederlanders. We leven in de luxe hier dat we mogen kiezen voor ons vaccin. Ik vraag jullie bij deze: Steun Giro555 en geef iemand anders elders in de wereld ook die keuze om gevaccineerd te worden. En ook zijn omgeving te beschermen tegen deze vreselijke pandemie.’

Burgemeester van Almere Franc Weerwindt was ook ter plaatse om zijn steun voor de nationale inzamelingsactie te betuigen. ‘165 verschillende nationaliteiten wonen in deze stad. Die hebben hun familieleden over de hele wereld. Ik kan niet klein denken en het virus denkt ook niet klein,’ aldus Weerwindt. 'En juist met onze kennis, onze kunde, mogen we die landen ondersteunen.'

Over ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555

Woensdag 12 mei is het startsein gegeven voor Giro555: Samen in actie tegen corona. Sindsdien gaat de collectebus van Giro555 in alle provincies onder meer langs priklocaties om zo geld op te halen om corona te bestrijden in arme en kwetsbare landen. Rondom de stops van de bus is altijd een programma. Dit kan een bekende Nederlander zijn die zich hard maakt voor de actie, oproept tot doneren en eventueel een optreden verzorgt, maar ook andere kunstvormen zullen de revue passeren. Daarnaast kan er een deskundige of iemand anders die betrokken is bij het onderwerp aanwezig zijn om te duiden waarom het zo belangrijk is dat we kwetsbare landen helpen in de strijd tegen corona.

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International Nederland, Terre des Hommes en World Vision.