UNICEF bedankt kinderen met landelijke sms-actie

11 juni 2020

DEN HAAG – Ondanks de coronacrisis hebben kinderen in Nederland een grote inzet en flexibiliteit laten zien, dat vindt UNICEF. De kinderrechtenorganisatie start daarom samen met zangeres Trijntje Oosterhuis een landelijke sms-actie om kinderen te bedanken voor hun positieve instelling en getoonde moed. 'De kracht van kinderen in deze moeilijke tijd is echt bewonderingswaardig,' zegt Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland. 'Daarvoor verdienen ze een groot compliment.'   

Kinderen in Nederland: bedankt!

Kinderen in Nederland: bedankt!

Kinderen in Nederland: bedankt!

In heel Nederland zijn kinderen die zich dapper door de coronacrisis hebben heengeslagen. Denk bijvoorbeeld aan buurkinderen die boodschappen doen voor een oudere, kleinkinderen die elke dag even zwaaien voor het raam van het verzorgingshuis. Scholieren die thuis zelf moeten zorgen dat ze niet achterraken met schoolwerk, en al die kinderen die het moeilijk hebben thuis en er het beste van maken - deze kinderen wil UNICEF bedanken.  

Samen met Trijntje Oosterhuis roept UNICEF iedereen in Nederland op om mee te doen met de gratis sms-actie. Ouders, buren, verzorgers, docenten en familieleden kunnen kosteloos hun kinderen een hart onder de riem steken door het woord 'Bedankt' naar 4004 te sms'en en vervolgens de voornaam van de kinderen op te geven. Van al die kindernamen maakt UNICEF een grafische videoclip van Trijntje's nummer 'Als ik je laat gaan'. De videoclip met daarin alle voornamen komt uit op 26 juni.  

Trijntje helpt UNICEF met deze actie omdat ze dankbaar en trots is op al die kinderen in Nederland die zo hun best hebben gedaan. 'Ik vind het een ontzettend unieke manier om een grote bak liefde en dankbaarheid uit te strooien over de kinderen in Nederland. Zij hebben het geweldig gedaan,' aldus Trijntje.  

Op 11 juni aanstaande trapt Trijntje Oosterhuis de sms-actie af om 18.30 uur in het programma RTL Boulevard. Trijntje is op aanvraag beschikbaar voor telefonische interviews. Zie ook de actiepagina.