Bridgen voor UNICEF massaler dan ooit

4 december 2019

Den Haag – Dankzij de inzet van ruim vijfduizend bridgespelers in heel Nederland is de afgelopen dagen bijna 70.000 euro opgehaald voor UNICEF. Met dit bedrag kan UNICEF steun geven aan jongeren in de vluchtelingenkampen, hen vaardigheden leren om zich te kunnen voorbereiden op een studie en werk. De UNICEF bridgedrive vond plaats op 56 locaties, van Heerlen tot aan Aruba.  

cheque wordt overhandigd

De Bridge Drive was een groot succes

De Bridge Drive was een groot succes

De afgelopen weekenden werd dit jaar voor de zesde keer de ‘Hartentroef voor UNICEF’ bridgedrive georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land speelden het kaartspel om geld in te zamelen voor UNICEF. Met ruim vijfduizend deelnemers was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland.

‘Geweldig, zoals met zoveel enthousiasme er overal in het land is gebridget om geld in te zamelen voor kinderen’, zegt Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland. Nancy leunt daarbij op tientallen vrijwilligers. Een van hen is Carla Margry, sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda. Zij organiseerde dit jaar wederom met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie. ‘Met een grote groep vrijwilligers hebben we overuren gedraaid om alle bridgedrives voor elkaar te krijgen. We zijn supertevreden dat het zo goed is gelukt en dat zoveel plaatsen meedoen.’

In totaal zijn er dit jaar 56 bridgedrives georganiseerd, in zowel op het Nederlandse vasteland als in Caribisch Nederland. De bridgedrive vond plaats in: Amersfoort, Mijnsheerenland, Helwijk, Driebergen, Zeist, Spaubeek, Doetinchem, Etten Leur, Amsterdam, Gemert, Bunde, Meerssen, Simpelveld, Olst, Eefde, Hengelo, IJsselstein, Wassenaar, Dieren, Nieuw Vennep, Oss, Rotterdam, Dalfsen, Anloo, Made, Delft, Velsen, Nijmegen, Maastricht, Meppel, Alkmaar, Geleen, Sittard, Borsele, Boxmeer, Tilburg, Noordwijkerhout Melick, Chaam, Papendrecht, Geldermalsen, Breda, Soest, Noordwijk, Hillegom, Enschede, Rijswijk, Alphen aan den Rijn, Venray, Goor, Veenendaal, Nootdorp, Coevorden, Gouda en Aruba.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar kinderen en jongeren op de vlucht. Na acht jaar oorlog in Syrië is de situatie voor veel jongeren uitzichtloos. Zij hebben weinig kans op werk, omdat ze door oorlog en vlucht te weinig onderwijs hebben kunnen krijgen, en omdat hun kansen in de kampen beperkt zijn. Een verloren generatie moet voorkomen worden. Daarom helpt UNICEF tieners onder meer in de vluchtelingenkampen van Jordanië met innovatief onderwijs, zodat ze een opleiding voor de toekomst krijgen.