Paul van Vliet Award weer open voor aanmeldingen

18 mei 2015

Vanaf vandaag is het weer mogelijk je aan te melden voor de Paul van Vliet Award. De award – een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling – wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen. Aanmelden kan op www.unicef.nl/paulvanvlietaward. In samenwerking met de Efteling wordt aan de winnaar een geldprijs van € 10.000,- voor het project ter beschikking gesteld.

Gs paulvvaward030

Iedere organisatie die zich inzet om de positie van kinderen in Nederland te verbeteren, komt in aanmerking voor de Paul van Vliet Award. De prijs wordt dit najaar aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' uitgereikt in de Efteling. Aanmelden kan tot 15 september 2015.

Afgelopen jaar is de Paul van Vliet Award uitgereikt aan Villa Pinedo uit Amsterdam. Deze stichting biedt een podium aan kinderen van gescheiden ouders om hun ervaringen te delen en volwassenen bewust te maken van hun situatie. De jury prees de organisatie voor hun positieve, actieve aanpak.

"Het probleem van veel kinderen met gescheiden ouders is heel actueel en schrijnend. En de oplossing is zo mooi. Het belang van het kind staat centraal en de kinderen - zelf ervaringsdeskundigen - gebruiken hun ervaring op een positieve manier. Ze laten ouders door hun ogen kijken”, aldus Paul van Vliet tijdens de uitreiking. “Alle genomineerde projecten zijn prachtig en soms vroegen we ons af waarom we er zelf niet opgekomen zijn. Villa Pinedo sprong er voor ons uit."

UNICEF zorgt voor een betere wereld voor kinderen, in het bijzonder voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Samen met onze partners werken we in 190 landen en gebieden en geven we kinderen de kans te overleven en zich te ontwikkelen. Omdat wij vinden dat elk kind kind moet kunnen zijn.

De Efteling vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken, is de Efteling mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award.

***

Noot voor de redactie:

Zie voor informatie www.unicef.nl/paulvanvlietaward , of neem contact op met UNICEF Nederland (zie onderstaande contactgegevens) of de Efteling: 

Efteling
Karin Koppelmans
0416-288100

kkoppelmans@efteling.com 

Gs paulvvaward013