UNICEF opent Giro 121 voor slachtoffers aardbeving Nepal

25 april 2015

Een aardbeving van 7.9 op de schaal van Richter heeft Nepal getroffen. Een team van UNICEF is in het gebied aanwezig en de eerste hulpgoederen staan klaar. UNICEF Nederland opent giro 121 voor de slachtoffers van de ramp.

Op dit moment wordt bekeken hoe groot de schade is die de aardbeving heeft aangericht, en welke hulp er nodig is. In Nepal wonen veel mensen in bergachtig en moeilijk bereikbaar gebied. Het land is vier keer zo groot als Nederland en één van de armste landen in de wereld. Veel gezinnen leven geïsoleerd door slechte wegen. Ook de dichtbevolkte hoofdstad Kathmandu is getroffen door het natuurgeweld. Aangezien bijna de helft van de Nepalese bevolking kind is, verwachten onze collega's in Nepal veel slachtoffers onder de 18 jaar.

De eerste lading hulpgoederen staat klaar om gedistribueerd te worden onder de getroffen bevolking. Het gaat onder andere om waterzuiveringstabletten, hygiënekits en voeding.

De komende uren wordt meer informatie verwacht over de gevolgen van de aardbeving. De stroom is in veel gebieden uitgevallen en de communicatielijnen liggen eruit.

Er is dringend behoefte aan levensreddende noodhulp zoals voeding, schoon water en medicijnen. Daarom opent UNICEF Nederland giro 121 voor de slachtoffers van de ramp.(IBAN-nummer: NL86 INGB 0000 0001 21) Daarnaast biedt UNICEF de mogelijkheid om per SMS te doneren. Een SMS naar telefoonnummer 4333 met het woord UNICEF zorgt voor een eenmalige donatie van 3 euro.