UNICEF en ING lanceren ‘FinTech for Impact’ in de Filippijnen.

13 oktober 2020

Vandaag hebben UNICEF en ING het pilot project ‘FinTech for Impact’ gelanceerd op de Filipijnen. Met dit project worden vijf Filipijnse start-ups ondersteund die innovatieve financiële technologieën (fintech) ontwikkelen. Iedere start-up ontvangt tot $100.000 en zal daarnaast een jaar lang gecoacht worden door een team van experts van UNICEF en ING.

Filipijnen

Het doel van FinTech for Impact is om sociale impact te realiseren door Filipijnse jongeren en gezinnen, waaronder de meeste kwetsbaren, te helpen financieel weerbaarder te worden. Dit is hard nodig want in de Filipijnen hebben 52 miljoen volwassen geen bankrekening. Daarnaast leven er ruim 17 miljoen mensen onder de armoedegrens, waaronder meer dan 9 miljoen kinderen.

Kinderen

Duurzame impact realiseren

Door de wereldwijde corona pandemie worden gezinnen financieel getroffen, waardoor er minder geld is voor gezond voedsel, goede zorg en goed onderwijs. Maar ook op de lange termijn kunnen digitale technologieën jongeren en gezinnen helpen, doordat ze toegang tot financiële diensten vergemakkelijken en andere barrières omzeilen.

Via fintech diensten kunnen mensen bijvoorbeeld toegang krijgen tot zogenaamde cash transfer en andere sociale zekerheid programma’s. De vijf start-ups zijn een voorbeeld van andere manieren waarop fintech gelijke kansen kan bieden aan jongeren en gezinnen op de Filipijnen.

FinTech for Impact is een pilot project en maakt onderdeel uit van het ‘Power for Youth’ partnership van ING en UNICEF. Deze partnership heeft als doel om jongeren klaar te stomen voor het werk en de maatschappij van morgen.