Ieder kind verdient een schooltas

Onze scholen zijn weer begonnen. Maar hoe is dat voor kinderen die op de vlucht zijn? Voor miljoenen kinderen wereldwijd is school niet vanzelfsprekend. Zij zitten in schuilkelders, vluchtelingenkampen of zijn op zoek naar een veilige plek. Wij wensen dat ieder kind naar school kan. Wens jij dat ook? Maak onderwijs voor alle kinderen mogelijk.

Vul een schooltas met hulp naar keuze

Blijf op de hoogte van je donatie

Als je kinderen op de vlucht met lesmateriaal via een lidmaatschap steunt:

  • word je via updates op de hoogte gehouden van de weg die jouw schooltas aflegt, letterlijk van het pakhuis tot bij het kind.  
  • ontvang je exclusieve informatie over hoe jouw bijdrage wordt besteed.
  • kun je een webinar bijwonen waarin we je meenemen naar één van onze projecten voor kinderen op de vlucht.
  • krijg je nog veel meer exclusieve extra’s.

Laat kinderen nu verder leren

Liever eenmalig doneren?

Ook dan maak je onderwijs voor alle kinderen mogelijk.

Doneer nu

Passend onderwijs, in elke noodsituatie

Samen zorgen we ervoor dat een kind in elke noodsituatie onderwijs krijgt. Met boeken, schriften en digitale lessen. Maar ook door training van docenten en het opzetten van noodklaslokalen.

Zo kunnen kinderen blijven leren en weer deelnemen aan gewoon onderwijs als ze uit de vluchtsituatie zijn.

In de UNICEF-pakhuizen ligt onderwijshulp klaar, afgestemd op de noden van deze groep kinderen:

  • speelmateriaal voor kleuters
  • lesmateriaal voor leerlingen
  • tablet en digitaal onderwijs

Kinderen op de vlucht mogen niet stoppen met school. Geef ze nu onderwijs, zodat ook deze kinderen kunnen blijven groeien, waar zij zich ook bevinden.

Ieder kind verdient een schooltas

Volg de reis die jouw schooltas aflegt: met een 'Track&Trace’ kun je precies zien wanneer het bestelde leermateriaal wordt verzonden. En welk verschil jouw donatie maakt voor kinderen.

Vul nu een schooltas
Artem schuilt in een parkeergarage

Kinderen maken huiswerk terwijl buiten geluiden van oorlog klinken

Voor onze kinderen begint het nieuwe schooljaar met het weerzien van klasgenootjes en het verkennen van het klaslokaal.

Voor de 9-jarige Artem en Alina begint het schooljaar zoals de zomer is geëindigd: met vochtige boeken en weinig licht. De kinderen zitten in een donkere ondergrondse parkeergarage. Al maandenlang.

Lees het verhaal van Artem en Alina

Duco heeft een wens

Duco zit in groep 7. Hij heeft een wens. Hij zou willen dat kinderen wereldwijd veilig naar school kunnen. Met leeftijdsgenoten spelen en in een mooi klaslokaal leren. Net als hij. Kinderen op de vlucht zouden niet elke dag bezig moeten zijn met overleven.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar staan wij daar bij stil. Want net als Duco wensen wij dat alle kinderen onderwijs krijgen.

Bekijk de spreekbeurt van Duco

Kinderen op de vlucht

Naar school kunnen gaan lijkt heel gewoon, maar voor kinderen op de vlucht is er aan het eind van de zomer geen vol schoolplein met spelende kinderen, geen gevulde lunchtrommel, geen vrolijke juf of meester. Zij hebben te maken met onzekerheid en weten vaak niet eens wat hun volgende slaapplek wordt.

Denk aan kinderen in Oekraïne die vluchten voor oorlog of aan kinderen in Soedan die proberen te ontsnappen aan de droogte en jarenlange conflicten.

Kinderen sporten

Onderwijs is meer dan leren

Als school wegvalt, heeft dit veel impact. Want onderwijs is in het leven van kinderen zoveel meer dan alleen taal en rekenen.

Het gaat ook om contact met leeftijdsgenootjes en veel kinderen in de wereld krijgen op school de enige voedzame maaltijd op een dag.

Educatie tijdens de vluchtsituatie zorgt ervoor dat de ontwikkeling van het kind niet stopt. Kinderen op de vlucht krijgen de kans om even te ontsnappen aan alles wat er om hen heen gebeurt. Als onderwijs doorgaat, hebben kinderen op de vlucht uitzicht op een betere toekomst.

Geef onderwijs

Wij wensen dat ieder kind naar school kan. Wens jij dat ook?

Vul nu een schooltas
Speelmateriaal voor kleuters

Speelmateriaal voor kleuters

Dit speelmateriaal voor kinderen van 0 tot 6 jaar is ideaal om in te zetten op plaatsen waar jonge kinderen worden opgevangen. Met de kit kan een scala aan activiteiten worden geboden om de ontwikkeling en sociale interactie van kinderen te stimuleren. Kleuters kunnen dus weer even kleuterdingen doen.

Vul nu een schooltas

Lesmateriaal voor leerlingen

Lesmateriaal voor leerlingen

De zogeheten School in a Box is een hulppakket van UNICEF met leermiddelen voor een docent en een hele klas kinderen. De box bevat onder andere potloden, krijt, verf, schriften, gummen en boeken. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hiermee onderwijs volgen.

Vul nu een schooltas

Tablet voor digitaal onderwijs

Tablets en digitaal onderwijs

Samen met haar partners zorgt UNICEF ervoor dat kinderen via een tablet onderwijs kunnen volgen. Waar ze zich ook bevinden. Overal kunnen de kinderen les krijgen. Door het gebruik van tablets op zonne-energie via onderwijscentra krijgen leerlingen toegang tot een digitaal platform, waar ze aan de gang kunnen met digitale lessen.

Vul nu een schooltas