Vrijwilligers TeamUp

Ter versterking van onze enthousiaste Team Up vrijwilligers zijn we op zoek naar teamplayers die vier uur per week spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.

kinderen en vrijwilliger spelen

Direct solliciteren? Ga naar sollicitatieteamup.nl !

Direct solliciteren? Ga naar sollicitatieteamup.nl !

Activiteitenbegeleiders gezocht voor gevluchte kinderen in Nederland

De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederland worden vaak gemakkelijk over het hoofd gezien. Gevluchte kinderen hebben grote behoefte aan ontspanning, structuur en veiligheid. Zodat ze weer gewoon kind kunnen zijn.

UNICEF Nederland, War Child en Save the Children bundelen daarom hun jarenlange expertise en ontwikkelden een programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Het gezamenlijke project ‘TeamUp’ biedt deze kinderen spel- en bewegingsactiviteiten. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven, plezier maken en weer even kind zijn. Dat is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. De activiteiten zijn een aanvulling op initiatieven van andere organisaties en de Nederlandse overheid. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwelkomt het gezamenlijk optreden van UNICEF, War Child en Save the Children.

De functie

Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.

Wat bieden wij?

 • De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;
 • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;
 • EHBO-cursus
 • Counseling- en stressmanagementsessies;
 • Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;
 • Vrijwilligersvergoeding
Teamup sporten

Vrijwilliger zijn voor TeamUp

Benieuwd hoe het is om als vrijwilliger bij TeamUp te werken? Lees de verhalen van Robert, Nathalie en Lise

Aan de slag op een locatie bij jou in de buurt

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor Assen, Baexem, Burgum, Emmen, Gilze, Grave, Heerhugowaard, Hengelo, Luttelgeest, Sneek en Winterswijk

TeamUp draait inmiddels in 32 opvanglocaties door het hele land. We zijn ook actief in Almelo, Almere, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Balk, Echt, Gilze, Hardenberg, Heerhugowaard, Katwijk, Leersum, Luttelgeest, Oisterwijk, Overloon, Maastricht, Nijmegen, Overloon, Rijswijk, Sneek en Zutphen.

Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Jouw profiel

 • Je bent 21 jaar of ouder;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;
 • Je bent 4 uur in de week beschikbaar (exclusief reistijd) vanaf ongeveer 15.30 uur (de dag waarop de activiteiten plaatsvinden verschilt per locatie);
 • Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;
 • Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en na drie maanden actief te zijn, eveneens twee dagen vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je deel uitmaken van een team gemotiveerde vrijwilligers dat structuur en stabiliteit aan vluchtelingenkinderen biedt?  Solliciteer dan nu!

Veiligheid kinderen

Veiligheid van kinderen is voor UNICEF, War Child en Save the Children essentieel. Wij accepteren dan ook geen enkele vorm van misbruik. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure wordt minimaal één referentie nagevraagd en dient een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) te worden aangevraagd. Het onderwerp komt aan bod in de werving- en selectieprocedures en tijdens de training.

TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie (AMIF)