Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Werelddag

Ruim driehonderdvijftig donateurs en vrijwilligers hebben deelgenomen aan de eerste UNICEF Werelddag, op 6 oktober in Burgers’ Zoo te Arnhem.

Het beloofde al een gevarieerde dag te worden, bomvol inspirerende verhalen en ontmoetingen. Zo presenteerde onze ambassadeur Renate Gerschtanowitz 'De UNICEF Wereld Draait Door' op het hoofdpodium, met een keur aan interessante tafelgasten. Verder waren er boeiende sessies met mensen 'uit de praktijk', die elk op hun eigen manier een stukje van de wereld van UNICEF lieten zien:

  • Verloskundige Janke de Vries reisde naar Nepal om met eigen ogen te zien wat UNICEF daar doet om babysterfte te bestrijden.
  • Helen Schuurmans, kinderrechtendeskundige bij UNICEF en coördinator van de Werkgroep kind in azc. Zij vertelde over de wereld van gevluchte kinderen in Nederland.
  • UNICEF directeur Suzanne Laszlo daagde bezoekers uit voor een minidebat aan de hand van pittige stellingen over UNICEF.
  • Violet Speek stuurt het veldwerk van UNICEF in Libanon aan: een wereld op zich!
  • En nog veel meer!
Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

“Samen komen we op voor de rechten van ieder kind. Ons verhaal is een verhaal van hoop, en iedereen moet het horen!”

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

Houd deze pagina in de gaten voor updates, reacties van bezoekers en foto's!

Gerelateerd aan dit onderwerp