Werelddag un0214043

UNICEF Werelddag

Ruim driehonderdvijftig donateurs en vrijwilligers hebben deelgenomen aan de eerste UNICEF Werelddag, op 6 oktober in Burgers’ Zoo te Arnhem.

“Samen komen we op voor de rechten van ieder kind. Ons verhaal is een verhaal van hoop, en iedereen moet het horen!”

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

Het beloofde al een gevarieerde dag te worden, bomvol inspirerende verhalen en ontmoetingen. Zo presenteerde onze ambassadeur Renate Gerschtanowitz 'De UNICEF Wereld Draait Door' op het hoofdpodium, met een keur aan interessante tafelgasten. Verder waren er boeiende sessies met mensen 'uit de praktijk', die elk op hun eigen manier een stukje van de wereld van UNICEF lieten zien:

  • Verloskundige Janke de Vries reisde af naar Nepal om met eigen ogen te zien wat UNICEF daar doet om babysterfte te bestrijden.
  • Helen Schuurmans, kinderrechtendeskundige bij UNICEF en coördinator van de Werkgroep kind in azc. Zij vertelde over de wereld van gevluchte kinderen in Nederland.
  • UNICEF directeur Suzanne Laszlo daagde bezoekers uit voor een minidebat aan de hand van pittige stellingen over UNICEF.
  • Violet Speek stuurt het veldwerk van UNICEF in Libanon aan: een wereld op zich!
  • En nog veel meer!

“Aangrijpende verhalen, ik weet nu waarom ik donateur van UNICEF ben.”

Presentatie of optreden terugkijken?

Lied: Hartslag

UNICEF actief op Sint Maarten

Kinderen op de vlucht

Geboortequiz

“Sint Maarten speelt (nu nog) meer dan ik dacht. De wereld van hulpverlening blijkt heel divers. Ik vind het belangrijk dat UNICEF zich breed inzet zoals met lobby en samenwerking.”

UNICEF donateur