Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Het belang van goede voeding

Wereldwijd krijgt een op de drie kinderen onder de vijf jaar geen goede voeding. UNICEF wil dat alle kinderen goede voeding krijgen, zodat ondervoeding én overgewicht bij hen drastisch zullen afnemen.  

Goede voeding is van levensbelang. Slecht gevoede kinderen blijven achter in de groei, kunnen niet goed meekomen op school en worden sneller ziek. Ze kunnen daar hun leven lang achterstand aan overhouden. Slechte voeding kan ook een andere uitkomst hebben: overgewicht bij kinderen, dat zowel in rijkere als armere landen steeds vaker voorkomt. 

We behandelen acuut ondervoede kinderen en trainen zorgverleners, zodat die zelf ondervoedingsverschijnselen kunnen herkennen en behandelen. Om chronische ondervoeding en overgewicht aan te pakken, leggen we moeders uit dat het belangrijk is dat ze hun kinderen borstvoeding geven. We geven tienermeisjes en (toekomstige) moeders voedingssupplementen, zorgen ervoor dat scholen hun leerlingen stimuleren om goed en gezond te eten en vragen fabrikanten en supermarkten om te stoppen met kindermarketing voor snoep en ongezonde snacks. Met al deze maatregelen, in Nederland en in de rest van de wereld, zorgen we ervoor dat meer kinderen goed gevoed kunnen opgroeien. 

Onze Droom

Het is onze droom dat alle kinderen structureel goede voeding krijgen om zich geestelijk en lichamelijk optimaal te ontwikkelen. Door goede voeding groeien kinderen beter, hun schoolprestaties gaan omhoog en ze vergroten hun kans om later een baan te vinden. Zo bouwen ze niet alleen aan een beter bestaan voor zichzelf, maar ook aan die van hun eigen samenleving. Dit is de rol van UNICEF. Om ervoor te zorgen dat ieder kind gezonde voeding krijgt. Daar hebben ze immers recht op! 

Kinderrecht #Artikel 24 Ieder kind heeft recht op gezonde voeding om goed te groeien. 

Lees hier meer over voeding. 

Artikel 24

Gezondheid