Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Paul van Vliet Award

UNICEF reikt elk jaar, in samenwerking met de Efteling, de Paul van Vliet Award uit aan een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van € 10.000 beschikbaar gesteld door de Efteling. De inschrijving is inmiddels gesloten en op 28 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

UNICEF is dé organisatie in Nederland die zich inzet voor kinderrechten. Onze pay-off 'Voor ieder kind' is een oproep om mee te doen en samen te bouwen aan een betere wereld voor alle kinderen.

Iedere organisatie die kinderrechten onder de aandacht brengt bij het Nederlandse publiek komt ervoor in aanmerking. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van € 10.000. De prijs wordt uitgereikt aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' met verdiensten op het gebied van kinderrechten.

Samen met de Efteling hebben we de 'Paul van Vliet Award' in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland.

Op 28 maart is de uitreiking in de Efteling. Naast Paul van Vliet, zitten Olaf Vugts (lid van de Raad van Bestuur van de Efteling), Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. Ook is er dit jaar een jongerenjury. Die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel.

Naar wie gaat de Paul van Vliet Award?

  • De Paul van Vliet Award gaat naar een in Nederland geregistreerde (eenmans)organisatie, stichting, instelling, school, bedrijf, buurthuis of wijkinitiatief.
  • Alleen activiteiten en projecten die op Nederlandse bodem worden uitgevoerd dingen mee. Ze mogen uiteraard wel gaan over kinderrechten wereldwijd.
  • De organisatie heeft een (vernieuwend) idee dat een positieve impact heeft op de ontwikkeling van kinderen.
  • De winnaar moet het gekregen bedrag gebruiken voor een duidelijk doel of project. Met dit bedrag wordt de uitvoering van het idee binnen één jaar gestart, zodanig dat de (eerste) resultaten voor de uitreiking van de volgende Paul van Vliet Award zijn behaald en getoond kunnen worden.
Wedstrijdreglement

Door deel te nemen aan deze wedstrijd geef je aan dat je akkoord bent met het wedstrijdreglement.

Vragen over deelnemen? Stuur een mail naar Paulvanvlietaward@unicef.nl

Prijsuitreiking Paul van Vliet Award 2016

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. Deze stichting koppelt kinderen aan studenten om de maatschappelijke participatie te bevorderen in de eigen wijk.

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. Deze stichting koppelt kinderen aan studenten om de maatschappelijke participatie te bevorderen in de eigen wijk.

Gerelateerd aan dit onderwerp