UNICEF Paul van Vliet Award

De UNICEF Paul van Vliet Award is een jaarlijks initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling. Dit jaar kunnen organisaties zich aanmelden die zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren in Nederland. De winnaar van de Award ontvangt 10.000 euro en een kunstwerk. 

De inschrijving is gesloten. ELANCE Academy wint de UNICEF Paul van Vliet Award 2019

Jongeren

UNICEF wil dat alle jongeren zichzelf ontplooien en al hun talenten benutten. Jongeren moeten hun rechten kennen, mentaal weerbaar zijn en voorbereid op de arbeidsmarkt. Om deze droom te realiseren ondersteunt ze met de UNICEF Paul van Vliet Award jongerenorganisaties in Nederland, waarbij jongeren bij voorkeur zelf actief betrokken zijn. UNICEF vindt het ook belangrijk dat jongeren worden gehoord; je mening uiten is een kinderrecht.  

Spelende kinderen

UNICEF vindt het belangrijk dat jongeren worden gehoord; je mening uiten is een kinderrecht.  

Wie kunnen zich inschrijven voor de Award?

  • Een in Nederland geregistreerde (eenmans)organisatie, stichting, instelling, wijkinitiatief, school of bedrijf gericht op de ontwikkeling van jongeren tussen de 10 en 18 jaar, waarbij jongeren bij voorkeur zelf actief betrokken zijn en/of een stem hebben in het project.
  • Alleen activiteiten en projecten die op Nederlandse bodem worden uitgevoerd dingen mee.
  • De winnaar moet het bedrag van 10.000 euro gebruiken voor een duidelijk doel of project. Met dit bedrag wordt de uitvoering van het idee binnen één jaar na afloop van de Award op 5 november 2019 gestart.
Award

Cody was in 2018 afgevaardigde van het UNICEF Jongerenpanel tijdens de uitreiking van de Award in de Efteling.

Over de UNICEF Paul van Vliet Award

De inschrijving voor de Paul van Vliet Award 2019 loopt van begin mei tot en met 15 september. In oktober worden vijf organisaties genomineerd die doorgaan naar de finaleronde. De finale vindt plaats op 5 november in de Efteling: hier strijden de vijf organisaties voor de Award. De vijf genomineerden doen dit door middel van een pitch waarin ze kort en krachtig toelichten hoe zij 10.000 euro (beschikbaar gesteld door de Efteling) in een jaar tijd zouden besteden aan een doel of project. Een jury beslist wie de winnaar is. Naast Paul van Vliet, zitten Olaf Vugts (namens de Efteling), Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. Er is ook een jongerenjury die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel. Alle vijf genomineerde organisaties en hun gasten mogen na afloop van de Award naar de Efteling.

Paul van Vliet

Lama van het UNICEF Jongerenpanel en ambassadeur Paul van Vliet tonen de Award van de UNICEF Paul van Vliet Award. 

Over de naamgever van de Award

De Award is bedacht door Paul van Vliet naar aanleiding van zijn 20-jarig jubileum als ambassadeur van UNICEF Nederland. Samen met de Efteling is de Award voor het eerst in 2013 in het leven geroepen. De Award wordt 5 november 2019 voor de zesde keer uitgereikt. "Ik voel mij altijd twee keer per jaar jarig: op mijn verjaardag en op deze dag. Het is prachtig om te zien hoe organisaties zich met hart en ziel inzetten voor kinderen in Nederland," aldus Paul.

Winnaars

De vijf genomineerde organisaties en UNICEF Ambassadeur Paul van Vliet tijdens de UNICEF Paul van Vliet Award in de Efteling (2017).

UNICEF Paul van Vliet Award Winnaars

Muziek maken voor ongeneeslijk zieke kinderen. Jongeren bijstaan die vastzitten tussen twee scheidende ouders. Of studenten die kinderen uit minder kansrijke wijken helpen. Het zijn voorbeelden van maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor kinderen in Nederland en daarmee ooit de UNICEF Paul van Vliet Award wonnen.

Wedstrijdreglement

Door deel te nemen aan deze wedstrijd geef je aan dat je akkoord bent met het wedstrijdreglement.

Vragen over deelnemen? Stuur een mail naar Paulvanvlietaward@unicef.nl

Schrijf je nu in voor de Award!

Via het Aanmeldformulier