Paul van Vliet Award

UNICEF reikt elk jaar, in samenwerking met de Efteling, de Paul van Vliet Award uit aan een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van €10.000 beschikbaar gesteld door de Efteling. De aanmelding voor de award van 2018 is open. Op 28 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

UNICEF is dé organisatie in Nederland die zich inzet voor kinderrechten. Onze pay-off 'Voor ieder kind' is een oproep om mee te doen en samen te bouwen aan een betere wereld voor alle kinderen.

Samen met de Efteling hebben we de 'Paul van Vliet Award' in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland.

Iedere organisatie die kinderrechten onder de aandacht brengt bij het Nederlandse publiek komt ervoor in aanmerking. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van €10.000. De prijs wordt uitgereikt aan de beste 'ambassadeur voor kinderen' met verdiensten op het gebied van kinderrechten.

Naar wie gaat de Paul van Vliet Award?

  • De Paul van Vliet Award gaat naar een in Nederland geregistreerde (eenmans)organisatie, stichting, instelling, school of bedrijf.
  • Alleen activiteiten en projecten die op Nederlandse bodem worden uitgevoerd dingen mee. Ze mogen uiteraard wel gaan over kinderrechten wereldwijd.
  • De organisatie heeft een (vernieuwend) idee dat een positieve impact heeft.
  • De winnaar moet het gekregen bedrag gebruiken voor een duidelijk doel of project en kan niet worden aangewend voor een lopende begroting. Met dit bedrag wordt de uitvoering van het idee binnen één jaar gestart, zodanig dat de (eerste) resultaten voor de uitreiking van de volgende Paul van Vliet Award zijn behaald en getoond kunnen worden.
Wedstrijdreglement

Door deel te nemen aan deze wedstrijd en/of inzending van het aanmeldformulier geef je aan dat je akkoord bent met het wedstrijdreglement.

Vragen over deelnemen? Stuur een mail naar Paulvanvlietaward@unicef.nl

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. Deze stichting koppelt kinderen aan studenten om de maatschappelijke participatie te bevorderen in de eigen wijk.

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. Deze stichting koppelt kinderen aan studenten om de maatschappelijke participatie te bevorderen in de eigen wijk.

Gerelateerd aan dit onderwerp