UNICEF en PF Concept

17 april 2023

PF Concept - Europese leider in de productmedia-industrie – is een meerjarige samenwerking met UNICEF Nederland gestart. PF Concept zorgt voor essentiële financiering van het programma ‘Plastic Bouwstenen’, waarin plastic afval letterlijk wordt omgezet naar bouwstenen voor klaslokalen. Het programma ‘Plastic Bouwstenen’ biedt hiermee hoop voor de toekomst van kinderen, jongeren en vrouwen in Ivoorkust.

Kinderen voor school van Plastic bouwstenen

Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic uit de stad Abidjan terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Slechts 5 procent van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door jongeren en vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Met het programma 'Plastic Bouwstenen’ worden vrouwen en jongeren getraind in ondernemerschap en ontvangen zij een eerlijke vergoeding voor het opgehaalde plastic. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.  In dit programma zorgt UNICEF er samen met lokale partners voor dat het plastic wordt gerecycled tot bouwstenen voor klaslokalen en scholen.

Bijdragen aan deze oplossing waarin circulair verwerken van plastic een grote rol speelt, sluit nauw aan bij de duurzaamheidsambities van PF Concept. Het bedrijf wil de ecologische voetafdruk van haar activiteiten in de hele toeleveringsketen verkleinen en zo de productmedia-industrie verduurzamen. PF Concept kijkt hierbij opnieuw naar haar plastics in ontwerp, gebruik en hergebruik.

Partnerschappen als deze met PF Concept werken aan verduurzaming en aan een gezonde toekomst voor kinderen. Het draagt krachtig bij aan het verwerken van plastic tot bouwstenen, aan de bouw van scholen en aan het onderwijs van kinderen in Ivoorkust.

Kijk hier voor meer informatie over het programma: Plastic afval: bouwstenen voor de toekomst - UNICEF

Kind in klas gebouwd met plastic bouwstenen