Laat jouw stem en die van andere jongeren horen!

Wij zijn het UNICEF jongerenpanel. Wij laten ons horen over dingen die wij belangrijk vinden en zorgen er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd. 

De aanmelddatum voor dit jaar is verstreken. Ben je te laat? Geen paniek, ook volgend jaar zoeken we weer nieuwe leden. Volg ons in de tussentijd op Instagram om op de hoogte te blijven van het UNICEF jongerenpanel.

Wat doet het UNICEF jongerenpanel?

Het jongerenpanel laat zich horen over dingen die zij belangrijk vinden en zorgen er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd. Zo helpen ze de regering te overtuigen van dingen die moeten veranderen. Ze gaan aan de slag met hun eigen project, deze zetten ze zelf van begin tot eind op! Maar ook zijn zij aanwezig op de evenementen van UNICEF, waar ze toffe dingen mogen doen en vergaderen met UNICEF collega’s. Ook volgt het jongerenpanel verschillende workshops.

Wat wordt er van mij verwacht als ik lid word van het UNICEF jongerenpanel?

Elke laatste vrijdag van de maand hebben we een bijeenkomst op het UNICEF kantoor waar we onder andere aan het eigen project werken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan te sluiten bij evenementen, gesprekken of projecten. UNICEF helpt je altijd goed voor te bereiden, van jou wordt verwacht dat je meedenkt en laat weten wat jij belangrijk vindt. We verwachten dat je minimaal een jaar lid zijn van het jongerenpanel zijn. Vind je het heel erg leuk, dan kun je nog twee jaar meedoen. Na maximaal drie jaar zul je plaats maken voor nieuwe leden van het jongerenpanel.

Ik heb me aangemeld en wat nu?

Na jouw aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van ons, waarin we jouw laten weten dat wij naar jouw aanmelding gaan kijken. Uiterlijk 22 april 2021 krijg jij te horen of je door bent naar de selectiedag op 8 mei. Op deze dag gaan we de geselecteerde kandidaten beter leren kennen (en jij ons natuurlijk ook) en zullen we een opdracht doen in kleine groepjes. Voordat je mee kunt doen aan deze dag hebben wij toestemming van jouw ouders nodig. Als je na de selectiedag uitgekozen wordt door de huidige leden van het jongerenpanel, ben je officieel lid van het UNICEF jongerenpanel. We zullen daarna snel een kick-off plannen met alle leden!

Nog even over je gegevens

UNICEF Nederland gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. De gegevens van jouw inzending kunnen alleen bekeken worden door werknemers van UNICEF Nederland en de huidige leden van het jongerenpanel.  UNICEF Nederland heeft beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens veilig zijn en niet verloren kunnen raken of per ongeluk aan iemand anders gestuurd kunnen worden. Mocht er toch iets mis gaan, dan laten we dit weten.

Als je lid ben van het jongerenpanel wordt met toestemming beeldmateriaal van jou op de socials en de website gebruikt. Informatie jij deelt met ons zoals, jouw mening of leeftijd kan met toestemming gedeeld worden op de website en onze socials.

Lees ons Privacy Statement