Het jongerenpanel 2022-23

Aanmelden

Hoi! Leuk dat je je wilt aanmelden voor het UNICEF jongerenpanel. Of er over nadenkt. Wij - de huidige panelleden - raden het zeker aan! 

  • Je doet, denkt én beslist mee over het werk van UNICEF
  • Je leert jongeren uit heel Nederland kennen
  • Je zet je in voor issues van leeftijdsgenoten 
  • Je hebt zin in een heel leuk, gezellig en impactvol jaar!

Aanmelden voor het jongerenpanel 2024 kon tot 10 november 2023. Heb je deze deadline gemist? Jammer! Maar volgend jaar gaan we weer opzoek naar nieuwe panelleden, dus maak er vast een notitie van in je agenda: Najaar 2024 > inschrijven jongerenpanel 2025!

Zo weet je zeker dat je er volgend jaar op tijd bij bent! 

Ik heb me aangemeld. Wat nu?

Na jouw aanmelding ontvang je een bevestigingsmail van ons. Uiterlijk 14 november krijg je bericht van ons of je bent uitgenodigd voor de selectiedag op 8 december 2023. Op deze dag gaan we elkaar beter leren kennen en zullen we een opdracht doen in kleine groepjes. Zet dus alvast de selectiedag in je agenda! Voordat je mee kunt doen, hebben wij toestemming van jouw ouder/verzorger nodig.

Wat gebeurt er na de selectiedag?

Nog dezelfde dag wordt je gebeld met het nieuws of je wel of niet een van de nieuwe panelleden wordt. Als je uitgekozen wordt door de huidige leden van het jongerenpanel, ben je officieel lid van het UNICEF jongerenpanel. We zullen daarna snel een kick-off plannen met alle leden. 

Wat doet het UNICEF jongerenpanel?
  • Je laat je horen over thema’s die jij belangrijk vindt en zorgt er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd.  
  • Je gaat bezig met je eigen project over een thema die jullie zelf hebben uitgekozen.
  • Je bent aanwezig bij activiteiten van UNICEF. Je vergadert met collega’s, gaat naar evenementen, volgt workshops en doet een hoop andere toffe dingen. 
  • Je maakt content voor UNICEF jong en UNICEF Nederland op Instagram. 
Hoe ziet het leven van een panellid eruit?

Naast alle dingen die je gewoonlijk ook doet, komt er wat leuks bij! Elke laatste vrijdag van de maand hebben we een bijeenkomst op het UNICEF-kantoor in Den Haag. Je hebt de mogelijkheid om aan te sluiten bij evenementen, gesprekken en projecten. UNICEF helpt je altijd met alle voorbereidingen. Op die manier kan jij goed meedenken over de thema’s en kun je laten weten wat jij belangrijk vindt.

We verwachten dat je minimaal één jaar lid bent van het jongerenpanel. Na maximaal drie jaar zul je plaats maken voor nieuwe leden. Het paneljaar loopt per kalenderjaar, dus van januari t/m december.

Nog even over je gegevens

UNICEF Nederland gaat zorgvuldig om met jouw gegevens. De gegevens van jouw inzending kunnen alleen bekeken worden door werknemers van UNICEF Nederland en de huidige leden van het jongerenpanel.  UNICEF Nederland heeft beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat jouw persoonsgegevens veilig zijn en niet verloren kunnen raken of per ongeluk aan iemand anders gestuurd kunnen worden. Mocht er toch iets mis gaan, dan laten we dit weten.

Als je lid ben van het jongerenpanel wordt met toestemming beeldmateriaal van jou op de socials en de website gebruikt. Informatie jij deelt met ons zoals, jouw mening of leeftijd kan met toestemming gedeeld worden op de website en onze socials.

Lees ons Privacy Statement