Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nationale samenwerkingen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw organisatie ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.  

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse organisaties én private schenkers. Van een jaarlijkse donatie tot gezamenlijke innovatietrajecten, van personeelsacties tot structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen. 

5000
meisjes

kregen dankzij TUI Care Foundation in-school coaching 

2
klaslokalen

zijn dankzij Van den Bosch van volledig gerecycled plasticafval gebouwd

1800
vrije uren

zijn door medewerkers van Gemeente Den Haag gedoneerd aan UNICEF geef-een-dag

Deze jongens uit Myanmar volgen onderwijs in het vluchtelingenkamp 'Phan Khar Kone IDP'

Djoser en UNICEF 

Mede dankzij de steun van Djoser werkt UNICEF aan goed onderwijs voor alle kinderen in Myanmar. Dit is waarvoor we ons samen vol overtuiging inzetten:

  • Het Back to School-programma voor kinderen die getroffen zijn door rampen en conflict en voor kinderen die niet naar school gaan omdat ze moeten werken. 
  • ‘Peacebuilding education’ voor het versterken van de sociale samenhang tussen de verschillende etnische groepen binnen de samenleving. Ook is er voorlichting over landmijnen, en krijgen zij les in life-skills.
  • Onderwijs van goede kwaliteit voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. We betrekken leraren, leerlingen en ouders bij het ontwikkelen van gelijke onderwijskansen.

Thomas Ellerbeck en Suzanne Laszlo naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

TUI Care Foundation en UNICEF

Noodsituaties, zoals aardbevingen of orkanen, bedreigen het leven en het welzijn van vele kinderen en gezinnen. Ook op vakantiebestemmingen. Dat UNICEF aanwezig is in 190 landen en in actie kan komen direct voor, tijdens en na een ramp, is voor TUI Care Foundation een belangrijke reden voor het partnership. Ook is de ambitie van TUI Care foundation om kinderen en jongeren hun volledige potentieel te laten bereiken. Daarom richt de samenwerking van TUI Care foundation en UNICEF zich op noodhulp en onderwijs. 

TUI Care Foundation ondersteunt daarnaast ook het 'Techno Girl-programma' van UNICEF, dat zich ten doel stelt technische vaardigheden bij meisjes in Zuid-Afrika te ontwikkelen.

Rico Daandels en Suzanne Laszlo verlengen samenwerking met UNICEF.

Van den Bosch en UNICEF

Van den Bosch wil met haar steun voor UNICEF een betekenisvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden, in het bijzonder in Afrika waar zij als logistiek dienstverlener dagelijks actief zijn. Daarom werken wij samen op het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen in Zuid-Afrika. Daarnaast ondersteunt Van den Bosch een innovatief project gericht op het omzetten van plasticafval in bouwstenen voor scholen in Ivoorkust.

Binnen het project ‘Happiness voor vroeggeborenen’ werkt UNICEF samen met de regering en lokale partners aan het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen om daarmee de overlevingskansen te vergroten.

Nokulunga laat haar eerste mal van een gebit zien dankzij het Techno Girl-programma.

CM en UNICEF

CM en UNICEF werken langdurig en strategisch samen om kinderrechten te promoten en bevorderen. Beide organisaties werken samen om kinderen in de hele wereld weerbaarder te maken via onderwijs en het vergroten van hun kennis.

CM.com ondersteunt het 'Techno Girl-programma' van UNICEF. Een programma dat zorgt voor meer vaardigheden en uiteindelijk betere baankansen voor meisjes.

CM.com, hoofdsponsor van Eredivisieclub NAC Breda, veilde zijn hoofdsponsorschap voor één dag in 2019. Resultaat: een prachtige bijdrage van 15.500 euro voor ons 'Techno Girl programma'.

Gemeente Den Haag en UNICEF

Den Haag en UNICEF werken samen vanuit de gedeelde ambitie om Den Haag te profileren als internationale VN stad van Vrede en Recht, en om maximale impact voor kinderen wereldwijd te realiseren. Dat doen we op verschillende vlakken:

  • UNICEF verzorgd trainingen over Kinderrechten voor ambtenaren van de Gemeente.
  • We betrekken Haagse kinderen door activiteiten als het jaarlijkse Kinderrechten Film Festival.
  • UNICEF informeert over het belang van kinderrechten via het Haagse netwerk van MKB ondernemers.
  • Gemeente Den Haag stelt haar netwerk en activiteitenkalender beschikbaar voor UNICEF zodat we aanwezig en zichtbaar zijn in de stad op belangrijke en feestelijke momenten.
  • Ook mobiliseert de gemeente haar medewerkers om zich in te zetten voor UNICEF door bijvoorbeeld mee te doen aan Geef een Dag.

Op welke manier gaat u bijdragen?

Een jaarlijkse donatie

Word UNICEF Business Buddie en maak met uw bedrijf een verschil in de wereld van kinderen.

Als buddie kan een bedrijf, groot of klein, zich direct en duurzaam inzetten voor de rechten van ieder kind. Dit kan met een jaarlijkse, eenmalige bijdrage en er zijn verschillende opties beschikbaar.

Personeelsacties

Met UNICEF | geef-een-dag kan iedereen in Nederland eenvoudig een steentje bijdragen door een vrije dag te geven voor kinderen. 

Organisaties die meedoen, bieden hun werknemers de mogelijkheid om vrije dagen uit te laten betalen aan UNICEF. Eentje die anders zou komen te vervallen, die zij best kunnen missen of die ze met een goed gevoel doneren. 

Contact

Heb je nog vragen neem contact op

Contactpersoon jeroen klomp  new business manager partnerships unicef

Jeroen Klomp

New Business Manager Partnerships

jklomp@unicef.nl

+31 (0)6 5313 1766