Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nationale samenwerkingen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw (Nederlandse) organisatie ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse organisaties. Samenwerken kan op verschillende manieren. Van een jaarlijkse donatie tot het verminderen van negatieve impact op kinderen in uw bedrijfsvoering. Van gezamenlijke innovatietrajecten tot personeelsacties en structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen. Welke manier van samenwerken past bij u?

Medewerkers van UNICEF Nederland zijn heel dankbaar voor de cheque van 13,5 miljoen euro voor kinderen wereldwijd (2019).

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld. Ook UNICEF doet dit: alleen in een schone, eerlijke wereld kunnen alle kinderen kind zijn. UNICEF Nederland wordt al sinds 1993 gesteund door de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers en mede dankzij deze jarenlange steun heeft UNICEF heel veel bereikt:

 • De kindersterfte is met de helft teruggebracht.
 • Polio is bijna de wereld uit! Het aantal gevallen is met 99% verminderd.
 • Het aantal kinderen tot 14 jaar dat besmet wordt met hiv is met de helft gedaald.
 • Het aantal ondervoede kinderen is gehalveerd.
 • Het aantal jongeren dat kan lezen en schrijven is gestegen van 83 naar 91%
 •  2,6 miljard meer mensen hebben toegang tot schoon drinkwater.

Ariunsuld (5) woont samen met zijn zus Ariunkhishig (9) en zijn ouders in een wijk bestaande uit Ger-tenten aan de rand van Bayankhongor, waar de luchtvervuiling hoog is. 

Djoser 

Samen met de reisorganisatie Djoser werken we aan duurzame energieoplossingen ter bescherming van de gezondheid van kinderen in Mongolië. Djoser investeert als eerst van onze partners in dit innovatieve project! Dit is hard nodig, want ruim 60 procent van de bevolking in Mongolië woont in stedelijke gebieden waar luchtvervuiling een grote bedreiging vormt voor de gezondheid. Dit komt omdat de meeste Mongoliërs hun slecht geïsoleerde Gers (traditionele Mongoolse tenten) en huizen warm stoken met steenkoolkacheltjes. Met name kinderen en zwangere vrouwen ondervinden problemen door het inademen van de vuile lucht.

UNICEF en de overheid van Bayankhongor hebben samen het doel gesteld om de stad kolenvrij te maken voor 2022. Zodat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien.

Thomas Ellerbeck en Suzanne Laszlo naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

TUI Care Foundation 

Noodsituaties, zoals aardbevingen of orkanen, bedreigen het leven en het welzijn van vele kinderen en gezinnen. Ook op vakantiebestemmingen. Dat UNICEF aanwezig is in 190 landen en in actie kan komen direct voor, tijdens en na een ramp, is voor TUI Care Foundation een belangrijke reden voor het partnership. Ook is de ambitie van TUI Care foundation om kinderen en jongeren hun volledige potentieel te laten bereiken. Daarom richt de samenwerking van TUI Care foundation en UNICEF zich op noodhulp en onderwijs. 

TUI Care Foundation ondersteunt daarnaast ook het 'Techno Girl-programma' van UNICEF, dat zich ten doel stelt technische vaardigheden bij meisjes in Zuid-Afrika te ontwikkelen.

Rico Daandels en Suzanne Laszlo verlengen samenwerking met UNICEF.

Van den Bosch 

Van den Bosch wil met haar steun voor UNICEF een betekenisvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden, in het bijzonder in Afrika waar zij als logistiek dienstverlener dagelijks actief zijn. Daarom werken wij samen op het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen in Zuid-Afrika. Daarnaast ondersteunt Van den Bosch een innovatief project gericht op het omzetten van plasticafval in bouwstenen voor scholen in Ivoorkust.

Binnen het project ‘Happiness voor vroeggeborenen’ werkt UNICEF samen met de regering en lokale partners aan het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen om daarmee de overlevingskansen te vergroten.

Gemeente Den Haag 

Den Haag en UNICEF werken samen vanuit de gedeelde ambitie om Den Haag te profileren als internationale VN stad van Vrede en Recht, en om maximale impact voor kinderen wereldwijd te realiseren. Dat doen we op verschillende vlakken:

 • UNICEF verzorgd trainingen over Kinderrechten voor ambtenaren van de Gemeente.
 • We betrekken Haagse kinderen door activiteiten als het jaarlijkse Kinderrechten Film Festival.
 • UNICEF informeert over het belang van kinderrechten via het Haagse netwerk van MKB ondernemers.
 • Gemeente Den Haag stelt haar netwerk en activiteitenkalender beschikbaar voor UNICEF zodat we aanwezig en zichtbaar zijn in de stad op belangrijke en feestelijke momenten.
 • Ook mobiliseert de gemeente haar medewerkers om zich in te zetten voor UNICEF door bijvoorbeeld mee te doen aan Geef een Dag.

Abigail (12) en haar zus Alex uit Uganda volgen onderwijs vanuit huis omdat hun school dicht is door de Covid-19 lockdown.

Logitech

UNICEF en Logitech gaan in 2020 en 2021 een samenwerking aan om onderwijsprojecten voor kinderen wereldwijd te ondersteunen. Specifiek gaat de samenwerking over onderwijs en remote Learning. Tijdens de coronacrisis heeft UNICEF al 220 miljoen kinderen geholpen met thuisonderwijs en andere vormen van alternatief onderwijs, bijvoorbeeld via televisie en radio, zodat zij kunnen blijven leren ondanks de gesloten scholen. “Juist in coronatijd is investeren in de toegang en de kwaliteit van onderwijs hard nodig,” zegt Barbara Feres, New Business & Development manager bij UNICEF Nederland. Ieder kind heeft recht op onderwijs en daar staat Logitech volledig achter. Met elke verkochte MeetUp, muis en/of toetsenbord steunt Logitech onderwijsprojecten.

5000
meisjes

kregen dankzij TUI Care Foundation in-school coaching 

2
klaslokalen

zijn dankzij Van den Bosch van volledig gerecycled plasticafval gebouwd

1800
vrije uren

zijn door medewerkers van Gemeente Den Haag gedoneerd aan UNICEF geef-een-dag

Contact

Wilt u graag contact over hoe u als bedrijf bijdraagt aan kinderrechten wereldwijd?

Marjanne accountmanager

Marjanne van der Helm

Partnership Manager New Business

mvanderhelm@unicef.nl

+31 658909817