Paul van Vliet Fonds

Onderwijs voor ieder kind. Voor Paul van Vliet is het meer dan een droom. ‘Ik geloof dat het kan. Dat het moet.’ Daarom heeft hij samen met UNICEF het Paul van Vliet Fonds opgericht.

Paul van Vliet is al meer dan 25 jaar ambassadeur van UNICEF. En hij wil nog lang blijven bijdragen aan betere kansen voor kinderen. Met het Paul van Vliet Fonds brengt hij daarom betrokken en bevlogen mensen bijeen. Gelijkgestemden, die gezamenlijk een wezenlijk verschil willen maken. Voor de 121 miljoen kinderen die geen basisonderwijs volgen. Voor de 250 miljoen kinderen die niet leren lezen en schrijven. Voor de 75 miljoen kinderen in conflictgebieden die niet meer naar school kunnen. Met substantiële bijdragen bouwen deelnemers van het Paul van Vliet Fonds aan onderwijs voor kinderen overal ter wereld. Samen met UNICEF, met Paul en met elkaar. Als deelnemer van het Paul van Vliet Fonds draagt u bij aan geselecteerde onderwijsprojecten van UNICEF. En geeft u de kansen, die u zelf heeft gekregen, door.

Speciaal voor deelnemers

Als deelnemer van het fonds kunt u in kleine kring nader kennismaken met UNICEF, Paul van Vliet en andere betrokken deelnemers. Ook bieden we u uitgebreide informatie over het werk en de projecten van UNICEF. Deelnemers van het Paul van Vliet Fonds ontvangen jaarlijks een exclusieve uitnodiging voor:

  • Huiskamervoorstellingen met Paul van Vliet;
  • Presentaties van veldmedewerkers van UNICEF betrokken bij de onderwijsprojecten;
  • Themarapportages over de projecten die door het fonds worden ondersteund.

“Als wij er niet voor zorgen dat de toekomst is geborgen voor de kinderen van morgen, wie dan wel?”

Paul van Vliet

Paul van Vliet en Claudia de Breij tijdens de eerste editie van de Huiskamervoorstelling in maart 2019 op het Gemeenlandshuis te Amsterdam. “Bijzonder was deze avond voor mij vooral omdat ik werd vergezeld door mijn goede vriendin en mede-UNICEF Ambassadeur Claudia de Breij. Zij begeleidt mij zó warm en nadrukkelijk in mijn reis en gedachtegoed om ‘mijn oude droom’ waar te maken. Namelijk: mét elkaar kunnen we kinderen over de hele wereld in moeilijke omstandigheden met onderwijs een kans geven op een betere toekomst”, aldus Paul van Vliet

Op 13 maart 2018 vierden wij op feestelijke wijze de start van het Paul van Vliet Fonds, opgericht door Paul van Vliet en UNICEF. Het officiële startschot gaven we in Paul’s eigen vertrouwde en geliefde Theater PePijn te ’s Gravenhage. In aanwezigheid van een select gezelschap van geïnteresseerde genodigden hebben we die avond mogen genieten van een inspirerende voorstelling van Paul, met een mooie muzikale toegift van getalenteerde Haagse kinderen.

Met het Paul van Vliet Fonds stellen wij ons in 2021 specifiek ten doel om zoveel mogelijk kinderen in Ivoorkust te bereiken met het innovatieve project 'Plastic Bricks - Bouwstenen voor de toekomst'.

Huiskamervoorstelling paulvanvlietfonds

Meer informatie

We kunnen het ons voorstellen dat u graag persoonlijk contact wilt hebben met de relatiemanager van het Paul van Vliet Fonds. In een persoonlijk gesprek met Geneviève Wehry kunt u uw wensen kenbaar maken.

Genevieve wehry

Geneviève Wehry

Manager Major Donor & Foundations

gwehry@unicef.nl

+31 (0)6 1150 2576

+31 (0)88 444 82 69