Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Samen voor kinderrechten

De Nationale Postcode Loterij streeft naar een groene en rechtvaardige wereld. UNICEF heeft hetzelfde doel en bereikt op grote schaal concrete resultaten. Daarom is UNICEF al sinds 1993 beneficiënt van de Postcode Loterij.

Ex-kindsoldaten in de Centraal-Afrikaanse Republiek krijgen hulp van UNICEF en de Nationale Postcode Loterij.

Een tweede kans voor bevrijde kindsoldaten

Met een bijdrage van 1,9 miljoen euro uit de extra trekkingen van 2015 kan UNICEF in de Centraal-Afrikaanse Republiek bevrijde kindsoldaten helpen. Samen met lokale partners helpt UNICEF deze kinderen terug te keren in de maatschappij. Bijvoorbeeld door hen vakopleidingen aan te bieden.

Stop seksueel geweld in conflictgebieden

Tijdens oorlogen en conflicten lopen vooral meisjes en vrouwen risico het slachtoffer te worden van seksueel geweld. Dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij aan Stichting Vluchteling en UNICEF krijgen slachtoffers in Congo, Syrië en Libanon betere hulp.

Raad van Kinderen

Via de Raad van Kinderen laat UNICEF samen met de Missing Chapter Foundation de stem van kinderen horen binnen bedrijven en andere organisaties, zodat die meer rekening houden met kinderrechten. 

“Voor organisaties die serieus met de toekomst bezig zijn, zou het instellen van een Raad van Kinderen de logische standaard moeten zijn binnen hun bedrijfsvoering”

Laurentien van Oranje, MCF-oprichter en directeur

Zwerfjongeren in Oekraïne en Moldavië

Door diverse problemen vluchten jongeren in Oekraïne en Moldavië de straat op waar ze in aanraking komen met prostitutie en drugs. Onder de straatjongeren in Oekraïne vindt daardoor één van de snelst groeiende HIV-epidemieën ter wereld plaats. UNICEF kan hen helpen dankzij  de Nationale Postcode Loterij. 

Strijd tegen kinderarbeid in de goudmijnen van Burkina Faso

Duizenden kinderen zoeken in Burkina Faso in stoffige goudmijnen naar goud. Baby's brengen de hele dag door op de rug van hun goud zevende moeders. Samen met de overheid en lokale partners zorgt UNICEF daarom onder meer voor kinderopvang en onderwijs. Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij is kinderarbeid in de goudmijnen van Burkina Faso hopelijk snel verleden tijd.

Schoon drinkwater in Sierra Leone

Met steun van de Nationale Postcode Loterij geeft UNICEF gemeenschappen in zes provincies van Sierra Leone waterpunten en sanitaire voorzieningen. Dat gebeurt ook op scholen en in klinieken in afgelegen gebieden. 

“Kinderen gaan naar school, zodat er later grote mensen zijn die wel snappen hoe we met de aarde om moeten gaan”

Rembrandt (8)

Gerelateerd aan dit onderwerp