Schenkbelasting

Wanneer u tijdens uw leven een schenking doet aan bijvoorbeeld uw kleinzoon, dochter, vriend of een goed doel als UNICEF, dan kunt u persoonlijk ervaren hoeveel plezier u diegene daarmee doet.

Over uw gift hoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen als u onder de schenkingsvrijstelling blijft, of als u ervoor kiest de schenkbelasting te betalen. Maar er zijn ook uitzonderingen waarin u geen schenkbelasting hoeft af te dragen.

Overweegt u een bedrag aan een goed doel met een ANBI-status zoals UNICEF te schenken, dan is de kans groot dat u uw gift mag aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting.

Wilt u uitrekenen hoeveel schenkbelasting u betaalt over uw schenking? Gebruik de rekenhulp van de Belastingdienst.

Persoonlijk advies

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

088 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Ook als u er niet meer bent, kunt u daarmee wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst. 

50
procent

minder kindersterfte sinds 1990

90
procent

van alle kinderen ingeschreven bij een school

83
procent

van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

1,9
miljard

mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan