Nalatenschap

Als u er op een dag niet meer bent, blijft uw nalatenschap oftewel uw erfenis achter. Heeft u geen testament? Dan wordt uw nalatenschap verdeeld onder uw wettelijke erfgenamen volgens het wettelijk erfrecht.

Wilt u uw wensen voor later wel officieel vastleggen, dat moet u hiervoor een testament opstellen. Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen.

Bij de notaris

Een testament is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden gebeurt met uw geld en goederen. Dit is eenvoudig en snel geregeld bij de notaris. Samen met de notaris bepaalt u wat erin komt en aan wie u het nalaat: familie, partner, een goede vriend, en/of een goed doel. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap te allen tijde wijzigen. Ook kunt u overwegen of u legaten in uw testament wilt opnemen. Een legaat is een vast deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag.

Persoonlijk advies

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Ook als u er niet meer bent, kunt u daarmee wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst. 

50
procent

minder kindersterfte sinds 1990

90
procent

van alle kinderen ingeschreven bij een school

83
procent

van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

1,9
miljard

mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan