Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nalaten aan een goed doel

Ook als u er niet meer bent, kunt u de wereld mooier blijven maken: door aan een goed doel na te laten. Kies de manier die bij u past.

Een schenking doet u bij leven, met een nalatenschap kunt u na overlijden belastingvrij schenken aan een goed doel. Wilt u UNICEF of een ander goed doel (een deel van uw) geld of goederen nalaten, dan moet u dat laten vastleggen in een testament. Een zelfgeschreven document is in dit geval niet officieel rechtsgeldig.

Nalaten op úw manier

Wilt u een goed doel opnemen in uw testament? Dan kan dat op verschillende manieren. Kies de vorm die past bij u:

Erfstelling U benoemt het goede doel als mede-erfgenaam. Het goede doel ontvangt dan een percentage van de nalatenschap (de hoogte van dat percentage bepaalt u zelf) en deelt dus de erfenis met uw andere erfgenamen. U kunt een goed doel ook als énige erfgenaam benoemen.

Legaat Een legaat is een vast deel van de erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille of een bepaald bedrag. Een goede optie als u heel precies wilt vastleggen wát u geeft.

Fonds op naam Heeft u hart voor onderwijs, gezondheidszorg of een ander thema? Dan kunt u, in overleg met het goede doel van uw keuze, een 'fonds op naam' opnemen in de nalatenschap. U verbindt zich dan aan een concreet project. Heel persoonlijk dus!

Bij een fonds op naam is overleg met het betrokken goede doel heel belangrijk. Heeft u interesse in een fonds op naam bij UNICEF of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons. 

Géén erfbelasting

Goed om te weten: goede doelen met de ANBI-status (waaronder UNICEF) hoeven geen erfbelasting te betalen. Uw nalatenschap komt dan dus volledig ten goede aan het doel van uw keuze. 

  Meer weten over nalaten aan een goed doel?

  Annemarie blok mgsht

  Annemarie Blok

  Relatiemanager nalatenschappen

  nalaten@unicef.nl

  +31 (0)88 444 96 50

  ‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

  Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt:

  Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

  50
  procent

  minder kindersterfte sinds 1990

  90
  procent

  van alle kinderen ingeschreven bij een school

  83
  procent

  van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

  1,9
  miljard

  mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

  Brochure 'Nalaten aan UNICEF'

  Nadat u dit formulier heeft ingevuld, krijgt u een downloadlink voor de brochure. U kunt ook aangeven dat u de brochure per post wil ontvangen.

  Ik heb kennis genomen van het privacy statement en stem er mee in dat UNICEF Nederland overeenkomstig haar statement omgaat met de gegevens die ik UNICEF Nederland verstrek.

  Gerelateerd aan dit onderwerp