Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nalaten aan een goed doel

Ook als u er niet meer bent, kunt u de wereld mooier blijven maken: door aan een goed doel na te laten. Kies de manier die bij u past.

Een schenking doet u bij leven, met een nalatenschap kunt u na overlijden belastingvrij schenken aan een goed doel. Wilt u UNICEF of een ander goed doel (een deel van uw) geld of goederen nalaten, dan moet u dat laten vastleggen in een testament. Een zelfgeschreven document is in dit geval niet officieel rechtsgeldig.

Nalaten op úw manier

Nalaten kan op twee verschillende manieren. Kies de vorm die bij u past. 

Erfstelling Met een erfstelling kunt u UNICEF (of een ander goed doel) benoemen als mede- of als enige erfgenaam. Als mede-erfgenaam ontvangt UNICEF een percentage van de nalatenschap (de hoogte van dat percentage bepaalt u zelf). UNICEF deelt de erfenis dan dus met uw andere erfgenamen. Is UNICEF de enige erfgenaam, dan ontvangt UNICEF de hele nalatenschap.

Legaat Een legaat is een vastgelegd deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille, of een vast bedrag of een bepaald percentage van uw vermogen. Een goede optie als u heel precies wilt vastleggen wát u aan UNICEF geeft.

Fonds op Naam

Heeft u hart voor onderwijs, zorg of een ander thema? Dan kunt u, in overleg met UNICEF, een Fonds op Naam oprichten, bij leven of als onderdeel van de erfstelling of het legaat voor UNICEF dat u in uw testament heeft opgenomen. U verbindt zich dan aan een concreet project. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons voor de specifieke voorwaarden van een Fonds op Naam.

Géén erfbelasting

Goed om te weten: UNICEF betaalt géén erfbelasting doordat het de ANBI-status voor goede doelen heeft. Uw nalatenschap komt dus volledig ten goede aan ons werk voor kinderen.

  Meer weten over nalaten aan een goed doel?

  Annemarie blok mgsht

  Annemarie Blok

  Relatiemanager nalatenschappen

  nalaten@unicef.nl

  +31 (0)88 444 96 50

  ‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

  Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt:

  Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

  50
  procent

  minder kindersterfte sinds 1990

  90
  procent

  van alle kinderen ingeschreven bij een school

  83
  procent

  van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

  1,9
  miljard

  mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

  Laat iets bijzonders na

  Vraag de brochure aan

  Brochure 'UNICEF in uw testament'

  Nadat u dit formulier heeft ingevuld, krijgt u een downloadlink voor de brochure. U kunt ook aangeven dat u de brochure per post wil ontvangen..

  Ik heb kennis genomen van het privacy statement en stem er mee in dat UNICEF Nederland overeenkomstig haar statement omgaat met de gegevens die ik UNICEF Nederland verstrek.

  Gerelateerd aan dit onderwerp