Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nalaten aan een goed doel

In Nederland geven mensen geregeld iets aan een goed doel. Tijdens een collecte bijvoorbeeld, een nationale actie of als donateur van een organisatie als UNICEF. Maar ook als u er niet meer bent, kunt u de wereld mooier blijven maken door aan een goed doel na te laten.

Een schenking doet u dus bij leven, nalaten kan door de organisatie op te nemen in uw testament en (mede)erfgenaam te maken. Wilt u UNICEF of een ander goed doel (een deel van uw) geld of goederen nalaten, dan moet u dat laten vastleggen in een door een notaris opgemaakt testament. Een zelfgeschreven codicil is niet rechtsgeldig.

Verschillende mogelijkheden

U kunt op verschillende manieren nalaten aan een goed doel, bijvoorbeeld:

 • U laat (een deel van) uw geld, uw huis, aandelen of waardevolle spullen na aan het goede doel. Een legaat genoemd.
 • U benoemt het goede doel als mede-erfgenaam. Het goede doel deelt de erfenis dan met uw andere erfgenamen.
 • U kunt een goed doel ook als enige erfgenaam benoemen.

Wilt u meer lezen over nalaten aan een goed doel? Kijk dan op de website van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

  Persoonlijk advies

  Annemarie Blok

  Relatiemanager nalatenschappen

  nalaten@unicef.nl

  +31 (0)88 444 96 50

  ‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

  50
  procent

  minder kindersterfte sinds 1990

  90
  procent

  van alle kinderen ingeschreven bij een school

  83
  procent

  van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

  1,9
  miljard

  mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

  Ook als u er niet meer bent, kunt u daarmee wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst. 

  Laat kinderen een toekomst na

  Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan