Wilt u iets bijzonders nalaten?

Wilt u iets bijzonders nalaten?

Ook als u er niet meer bent, kunt u wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat meer kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst.

Aan goede doelen kunt u belastingvrij schenken

Goede doelen hoeven over een nalatenschap geen erfbelasting te betalen. Met belastingvrij schenken gaat uw gift dus volledig naar hulp aan kinderen wereldwijd. Uw bijdrage maakt zo een wereld van verschil. Voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal!

'Ik wil kinderen een toekomst nalaten'

Paul van Vliet is al meer dan 25 jaar ambassadeur van UNICEF. “Ik geloof in kinderen. Ik geloof in de toekomst. Samen kunnen we kinderen geven wat ze verdienen. Een goede kindertijd, om te beginnen. Dat is toch de tijd waarin je onbevangen moet kunnen spelen, leren en dromen. Waarin je gezond moet kunnen opgroeien. Bedenk maar eens hoe je leven eruit had gezien als je niet in veiligheid was opgegroeid. Als je niet naar school had gekund. Ik heb UNICEF in mijn testament gezet. Natuurlijk krijgen mijn kinderen een deel. Maar er gaat ook een bedrag naar de kinderen van UNICEF. Zolang er ondervoede kinderen zijn of kinderen die niet naar school kunnen, moeten we die helpen. Tijdens ons leven én als we er niet meer zijn. Is dat geen mooie gedachte?”

Elke nalatenschap is even belangrijk

Hoe groot of klein uw schenking ook is, UNICEF is u zeer dankbaar. Kinderen krijgen een erfenis die hun leven ten goede verandert. Uw nalatenschap maakt mooie resultaten zoals hieronder mogelijk.

2,5 miljoen +

zorgverleners kregen in 2020 kleding ter bescherming tegen het coronavirus

4 miljoen

kinderen kregen in 2020 een behandeling tegen ondervoeding

86%

van alle kinderen is ingeënt tegen kinderziektes

Geen belasting, meer hulp

Zoals u al heeft kunnen lezen: als u UNICEF opneemt in uw testament hoeven wij geen erfbelasting te betalen. Uw volledige schenking gaat naar programma’s voor kinderen wereldwijd, zodat zij kind kunnen zijn. Altijd en overal.

Mr. Reinier Kleijne, notaris te Den Haag

“Sommigen denken dat een testament alleen iets is voor rijken. Maar een testament is voor iedereen. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat je nalatenschap goed is geregeld”

Mr. Reinier Kleijne, notaris te Den Haag

Uw nalatenschap eenvoudig geregeld

Uw wensen voor later vastleggen: dat geeft een goed en gerust gevoel. Om alles officieel te regelen heeft u een testament nodig. Een testament is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden gebeurt met uw geld en goederen. Dit is eenvoudig en snel geregeld bij de notaris. U bepaalt wat er in uw testament komt en aan wie u wilt nalaten: familie, partner, een goede vriend en/of een goed doel. De notaris kan u daarbij adviseren, en hij of zij stelt ook het uiteindelijke testament op. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap op elk gewenst moment wijzigen.

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’