Bepaal zelf wanneer je geeft

Word Flex-donateur van UNICEF

Wil je kinderen wereldwijd helpen, maar zit je liever niet 'vast' aan een maandelijkse donatie? Dan is Flex-doneren iets voor jou! Want als Flex-donateur bepaal jij elke maand of je doneert. Komt het even niet uit? Dan sla je een maand over. Zo steun je kinderen wereldwijd, in de maanden dat het jou uitkomt.

En dat allemaal via je mobiele telefoon! Met een maandelijkse SMS vanuit UNICEF krijg je meer informatie over het aankomend incasso-moment, vertellen we waar jouw donatie onder andere aan bijdraagt én krijg je de keuze die maand even niet te doneren. Informatief, gemakkelijk én snel dus.

Kunnen we op jouw flexibele steun rekenen?

  • Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een SMS waarin je de mogelijkheid hebt om je donatie die maand over te slaan. Als je niets doet, wordt je donatie automatisch afgeschreven.

  • Ja, dat kan. Elke maand ontvang je van ons een SMS waarin wij je op de hoogte brengen van het aakomend incassomoment. Hierin geven we je óók de optie om jouw donatie even over te slaan. Klik op de link in de SMS en kies vervolgens voor ‘overslaan’. Jouw donatie wordt die maand niet afgeschreven.  

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2021 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Onze kostenpercentage was 20 procent. Dat ligt ruim onder de in de sector gebruikelijke norm van 25 procent.