Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Straatwerving

Hoe kun je de donateurwervers van UNICEF herkennen? En waar kun je ze deze week tegenkomen?

Nu in Nederland de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld worden, gaan ook de UNICEF-wervers weer aan het werk. Je kunt onze enthousiaste donateurwervers dan ook weer tegenkomen op straat of bij je aan de deur.

RIVM-richtlijnen

Uiteraard werken onze wervers volgens de richtlijnen van het RIVM. We houden anderhalve meter afstand en we hebben het aanmeldproces zo aangepast dat je via je eigen telefoon je aanmelding kunt bevestigen. Binnen drie weken ontvangen nieuwe donateurs een officiële bevestiging per post of via e-mail. 

We hopen dat zich zo weer dagelijks nieuwe UNICEF-donateurs zullen aanmelden. We willen alle deze mensen bij voorbaat heel hartelijk bedanken voor hun steun aan kinderen! Dankzij hun bijdragen krijgen kinderen de hulp waar zij recht op hebben.

  Waar zijn UNICEF-wervers deze week actief?

  Dat kun je nakijken in het centrale werfrooster van 'Geef gerust aan de deur'. Op de kaart klik je eerst op jouw gemeente en vervolgens op jouw wijk. Je ziet vervolgens precies of UNICEF of een ander goed doel daar deze week kan langskomen. Alle CBF-erkende goede doelen die aan donateurwerving doen, gebruiken dit werfrooster.

  Herkenbaar

  Onze donateurwervers zijn te herkennen aan hun UNICEF-kleding, die bestaat uit witte of cyaanblauwe jassen of t-shirts met het UNICEF-logo. Ook dragen ze een identificatiekaart met een ID-nummer. Onze wervers mogen geen geld aannemen.

  Zorgvuldig met gegevens

  Vanzelfsprekend gaan we zeer zorgvuldig om met de gegevens die je ons als donateur verstrekt. Dat doen we volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Daarnaast verstrekken we de gegevens nooit aan derden, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn. Lees ook ons privacy statement.

  Vragen of opmerkingen?

  Als je vragen of opmerkingen hebt over UNICEF-werving bij jou in de buurt, horen wij dat graag. Je kunt ons mailen of bellen. We zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 088 - 444 96 66 (lokaal tarief). Het is handig als je de datum en de locatie doorgeeft van het voorval waarop jouw reactie betrekking heeft. Vraag eventueel om de identificatiekaart en noteer de naam van de werver en het ID-nummer.

  Heb je een vraag, klacht of opmerking over straatwerving specifiek met betrekking tot de coronasituatie? Dan kun je ook de COVID-19 hotline bellen op 020 - 2157377, bereikbaar van ma t/m za van 9.00 tot 21.00 uur.