Laat je niet wijsmaken dat je te jong bent #lifehacks

29 april 2021

Jij staat sterk in je schoenen, maar soms slaan de twijfels toe. Wat kun jij nou in je eentje beginnen? Wat voor impact kun je maken? Zelfs de meest succesvolle mensen met macht weten dat ze het niet alleen hebben gedaan. Jij bent onderdeel van een hele generatie jongeren. Speek je uit en speak up! Het doet ertoe. 

Jongere zittend op bed

Denk aan het coronavirus: als alleen jij je aan de maatregelen houdt, en de rest niet, dan heeft jouw actie niet zo veel effect. Maar wanneer een grote groep mensen meedoet, dan bereiken we écht wat. Dit geldt ook voor Speak up! Jouw persoonlijke mening en bijdrage doet ertoe! Alle geluiden van alle jongeren samen vormen een keiharde toeter.  

Verder praten over wat jij belangrijk vindt?

Jongeren hebben het recht om gehoord te worden. Wat jullie te zeggen hebben is belangrijk. Hoe meer jongeren mee doen met Speak up, hoe krachtiger jullie geluid. Weet dat iedere inbreng van jongeren bij UNICEF wordt gehoord. Samen zorgen we ervoor dat jullie jongeren worden gehoord door de politiek en de rest van Nederland. Het heeft dus zin om hier te delen wat jij belangrijk vindt. En als je het leuk vindt om verder te praten over onderwerpen die jongeren belangrijk vinden, kijk dan op onze Speak Up-pagina. Samen maken we een Jongerenadvies voor de overheid.  

jongen met megafoon

Jongeren zorgen voor verandering

Onthoud deze #lifehack: laat je niet wijsmaken dat je te jong bent, of dat het geen zin heeft, en dat de macht alleen in handen is van volwassenen. Weet dat in de geschiedenis belangrijke maatschappelijke verandering vaak teweeg werd gebracht door jongeren. Met jouw power, jouw dromen, jouw geluid, is de wereld compleet. Speak up over wat jij belangrijk vindt! Het doet ertoe.