Kaya deelt haar pestverhaal om zo pesten bespreekbaar te maken #uitblinkers

30 maart 2021

In de rubriek #uitblinkers vragen we bekende en onbekende jongeren wat zij belangrijk vinden. In deze blog geven we Kaya van den Dikkenberg het woord. Kaya is 22 jaar en zet zich in tegen pesten. 

Kaya

Over welk onderwerp laat jij je horen en waarom? Hoe doe je dat? 

"Ik laat mij horen over pesten en over de mening van jongeren. Dit doe ik doordat ik onderdeel ben van het MDT (maatschappelijke diensttijd) jongerenpanel, partij JONG én door mijn jaarlijkse valentijnsactie tegen pesten. Daarnaast heb ik van mijn pestverhaal een video gemaakt en deze op YouTube geplaatst om anderen jongeren die ook gepest worden steun te geven. Hiermee hoop ik ook dat jongeren open durven praten over pesten en iedereen voor zichzelf tot de conclusie komt dat pesten echt niet oké is."

Waarom vindt jíj het belangrijk dat jongeren van zich laten horen? 

"Ik vind het heel belangrijk dat jongeren van zich laten horen omdat jongeren de toekomst zijn. En samen kunnen wij het verschil maken! Ik geloof ook echt dat iedereen op zijn eigen manier positief kan bijdragen aan de wereld. Dit kan klein of groot zijn. Alle positieve dingen die je doet hebben zeker invloed op het leven van een persoon."

Heb je tips voor andere jongeren? Bijvoorbeeld om erachter te komen wat ze zelf belangrijk vinden?

"Om er achter te komen wat je belangrijk vind kun je verschillende dingen doen. Ik heb bijvoorbeeld een MDT gevolgd, waarbij ik mezelf verder heb ontwikkeld en geleerd heb dat ik dus inspraak hebben in de politiek en organisaties heel belangrijk vind. MDT is vrijwillig en je leert er onwijs veel van. Ook ontmoet je een heleboel nieuwe mensen en heb je meteen een positieve invloed op de wereld. Een win-win!"

Jongeren hebben een stem die gehoord moet worden. Laat je horen over onderwerpen die jij belangrijk vindt en doe mee met Speak up! Dat kan al heel simpel via deze website. Je kunt ook meer doen en je aanmelden voor andere activiteiten. UNICEF zorgt dat je gehoord wordt.

Wij willen weten wat jij belangrijk vindt!