Influencer Hanwe zet zich in tegen discriminatie #uitblinkers

21 april 2021

In de rubriek #uitblinkers vragen we bekende en onbekende jongeren wat zij belangrijk vinden. In deze blog geven we influencer Hanwe het woord. Hanwe laat zich op zijn kanalen horen over ''Asian hate'' en discriminatie. 

Hanwee uitblinker balkon

Over welk onderwerp laat jij je horen en waarom?

"Veel jongeren sturen mij DM’s via Instagram, zij vertellen mij dat ze te maken krijgen met discriminatie en ‘’Asian hate’’. Omdat ik een groot bereik heb, wilde ik mijn platform gebruiken om dit aan te kaarten. Ik vind het belangrijk om over discriminatie te praten, zo komt er verandering! Ik heb vorige jaar een bericht over de ‘’Asian hate’’ op mijn Instagram geplaats. Deze haat en racistische opmerkingen zijn door het corona virus erger geworden. Deze Instagrampost is door meerde nieuws sites opgepakt. Dit was mijn kans om de vele discriminatie aan het licht te brengen."

Waarom vind jíj het belangrijk dat jongeren van zich laten horen? 

"Ik vind het belangrijk dat jongeren van zich laten horen over wat zij belangrijk vinden. In mijn geval is dat discriminatie, maar dat is voor iedereen anders. Iedere mening telt! Het is door de vele DM’s voor mij duidelijk geworden dat er veel jongeren vervelende ervaringen of moeite hebben met ‘’Asian hate’’ en discriminatie. Alleen als jij je laat horen, kun je het probleem oplossen! Dit geldt natuurlijk ook voor andere onderwerpen en problemen die jongeren ervaren. Als deze jongeren mij nooit hadden geDM’t, had ik dit misschien niet in een Instagram post verteld dus het heeft zeker zin om je mening te delen met anderen. Samen kunnen jongeren ábsoluut het verschil maken!"

Heb je tips voor jongeren om beter gehoord te worden?

"Het is belangrijk dat je je verdiept in het onderwerp. Doe de juiste research en spreek je uit met de juiste informatie. Als je iets wilt veranderen, bijvoorbeeld op school of in Nederland. Spreek je uit en laat horen wat jij belangrijk vindt! Of, DM een influencer en wie weet pakken zij het op ?."

Jongeren hebben een stem die gehoord moet worden. Laat je horen over onderwerpen die jij belangrijk vindt en doe mee met Speak up! Dat kan al heel simpel via deze website. Je kunt ook meer doen en je aanmelden voor andere activiteiten. UNICEF zorgt dat je gehoord wordt.

Wij willen weten wat jij belangrijk vindt!