Een tweede kans: 5 redenen om UNICEF te blijven steunen

13 juni 2024

Heb je online wel eens op “UNICEF” gezocht? Google plakt er soms automatisch “opzeggen” aan vast. Dat weten we. Natuurlijk zien we je niet graag gaan. Maar overweeg je op te zeggen, geef ons dan de kans om te vertellen waarom jouw steun voor kinderen zo belangrijk is. Vijf redenen om bij UNICEF te blijven.

Een tweede kans: 5 redenen om UNICEF te blijven steunen

1. Jouw impact is groter dan je denkt

Konden we je maar in één minuut vertellen wat jij als donateur allemaal mogelijk maakt! Aan de deur hebben we die tijd niet. Ook aan de telefoon moeten we het kort houden. En we verwachten zeker niet dat jij onze hele website afstruint. Maar om je een idee te geven: elke euro die jij doneert draagt bij aan de aanpak van meer dan tien grote problemen voor kinderen wereldwijd. Denk aan armoede, veiligheid, voedsel- en watertekort, gebrek aan onderwijs, ziektes, mentaal welzijn, klimaatverandering, kinderarbeid en opvang van kinderen op de vlucht.

Wil je weten wat jouw steun voor kinderen betekent? Hier lees je meer over ons werk. 

2. Je hebt een aandeel in een betere wereld

We zijn gewend dat alles snel gaat tegenwoordig. Vandaag besteld, morgen in huis. Binnen 24 uur een reactie. Helaas kunnen wij dit soort beloftes niet maken. Maar jij als donateur begrijpt ook wel dat we een probleem als kinderarbeid niet in één keer kunnen oplossen. Zie jouw donateurschap als het hebben van een aandeel in een betere wereld voor kinderen. Een aandeel dat ‘rendeert’ op de lange termijn. Eens in de zoveel tijd zie je wat die investering waard is: 

  • 51 procent minder kindersterfte sinds 2000.  
  • 89 procent van de wereldbevolking heeft toegang tot schoon drinkwater. 
  • 90 procent van alle kinderen gaat naar school (in 1960 was dat 48 procent).   
  • 83 procent van de kinderen wordt ingeënt tegen kinderziektes (in 1980 was dat 20 procent).

Mooie dingen kosten tijd, maar zijn de investering waard. Iemand die dat goed begreep, was onze gedreven ambassadeur Paul van Vliet (1935 – 2023). Hij wist dat prachtig te verwoorden:

3. Noodhulp blijft nodig

Ooit door nood in het leven geroepen, kreeg UNICEF na de verwoestende Tweede Wereldoorlog de taak om de toekomst van vele kinderen veilig te stellen. Deze bijzondere opdracht is onveranderd. Nog steeds zijn we er na iedere ramp of conflict direct bij om kinderen te helpen. Om dat te kunnen blijven doen, is jouw vaste bijdrage hard nodig. Daarmee houden we bijvoorbeeld onze voorraad hulpgoederen op peil, waarmee we niet alleen nu noodhulp verlenen maar ook op rampen in de toekomst voorbereid zijn. Daarnaast zorgen we voor duurzame veranderingen voor kinderen wereldwijd.

 4. Stabiel in een veranderend politiek klimaat

Met een nieuw kabinet kan er in Nederland een andere wind gaan waaien. Maar sluiten die vernieuwingen wel aan bij jouw visie op de wereld? Eén ding is zeker: bij UNICEF blijven we trouw aan onze missie. Samen met jou blijven we ons inzetten voor de problemen die kinderen treffen, of ze nu ver weg zijn of dichtbij. Wij geven nooit op. Met elkaar zorgen we ervoor dat ieder kind, kind kan zijn, altijd en overal. 

5. Je kunt ons op vele manieren steunen

Wist je dat je niet alleen via maandelijkse incasso kunt helpen? Er zijn meer manieren om te doneren die mogelijk beter bij jouw situatie passen. Denk bijvoorbeeld aan Flex doneren, waarbij je per SMS elke maand kunt bepalen of je doneert. Je kunt doneren met belastingvoordeel via een periodieke schenking. Je kunt een sponsoractie starten, bijdragen met je bedrijf of overwegen om UNICEF in je testament op te nemen.  

Als geld doneren niet bij jouw situatie past, dan kun je UNICEF ook steunen met tijd. We zijn altijd blij met nieuwe vrijwilligers en mensen die zich aansluiten bij onze activiteiten! 

Conclusie

En, hebben we je overtuigd? Zo niet, bedenk dan dat een eerste indruk niet alles zegt. Misschien heb je ons leren kennen aan de deur, maar dat is slechts één manier waarop we met mensen in contact komen. Je kunt een andere indruk krijgen tijdens de UNICEF-loop, een webinar, of in gesprek met onze klantenservice. We hebben veel verhalen te vertellen, en misschien raakt het ene verhaal je meer dan het andere. Hoe dan ook, we staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en waarderen je feedback – zelfs als je besluit op te zeggen. 

Bedankt dat je ons een tweede kans geeft!