Verzend een warme deken naar Platon

Eén simpele druk op de knop en alles wat we ons maar kunnen wensen is de volgende dag in huis. Tijdens de feestdagen worden miljoenen pakjes besteld. In dezelfde tijd, en met hetzelfde gemak, verzend je nu een pakje met levensreddende hulp naar een kind dat het dringend nodig heeft. 

Onze teams op locatie staan altijd klaar voor jouw startsignaal. Stuur jij ze razendsnel op pad? 

Warme kleding, dekens en voeding

Klik op de knop en help een kind in nood

VERZEND NU
Platon is gevlucht uit Oekraïne naar Roemenië

Oekraïne: hartverscheurend en extreme kou

De 4-jarige Platon is samen met zijn moeder gevlucht naar Roemenië. De rest van de familie hebben ze moeten achterlaten in Oekraïne. Nu de winter nadert, zal het leven voor de bevolking van Oekraïne nog moeilijker worden. Veel huishoudens hebben momenteel al geen elektriciteit, huishoudens zitten zonder gas en veel steden hebben geen stromend water. Gezinnen die al moeite hebben om in hun levensbehoefte te voorzien worden geconfronteerd met de moeilijkheden van de ijskoude winter in oorlogstijd

UNICEF zet zich in om kinderen in Oekraïne en kinderen op de vlucht te voorzien van winterkleding, warme dekens en schoolspullen. Ook ondersteunen we met financiële hulp.

Meisje in deuropening Afghanistan

Afghanistan: het gevaarlijkste land om op te groeien

De 9-jarige Asna staat in de deuropening van haar huis. Zij en haar familie hebben twee rondes van essentiële steun in basisbehoeften mogen ontvangen. Maar de koude winter staat voor de deur, er is meer hulp nodig.Afghanistan is het gevaarlijkste land ter wereld om als kind op te groeien. Drie op de vijf kinderen heeft humanitaire hulp nodig. Door ijskoude winters, jarenlange conflicten, een ingestorte economie én een politieke machtsovername zijn kinderen in Afghanistan terechtgekomen in een schrijnende humanitaire situatie. Het land is in crisis en kinderen worden hier het hardst door geraakt. 3,3 miljoen kinderen onder de vijf jaar lopen risico op acute ondervoeding. Minstens 1 miljoen van hen dreigt te overlijden aan ernstige acute ondervoeding.

UNICEF zet o.a. (samen met het WFP) mobiele gezondheids- en voedingsteams in moeilijk bereikbare gebieden in. Ook geven we kant-en-klare levensreddende voeding aan ernstig ondervoede kinderen. Daarnaast ondersteunt UNICEF verschillende onderwijsvormen met geld en leermiddelen zodat zo veel mogelijk kinderen onderwijs krijgen.

We zijn er, altijd en overal

Hoe ingewikkeld en onzeker de situatie ook is, UNICEF zet zich al 75 jaar in voor kinderen wereldwijd. We zijn er als eerste bij tijdens een ramp en blijven zolang dat nodig is. Snel kunnen schakelen en meteen in actie kunnen komen is daarbij essentieel. Tijdens een noodsituatie moeten kinderen snel in veiligheid gebracht worden, kinderen die acuut ondervoed zijn moeten zo snel mogelijk een levensreddende behandeling krijgen.

Nog vóórdat het winterweer dit jaar toeslaat moeten kinderen beschermd worden. En ook voor onderwijs geldt: hoe sneller kinderen weer naar school kunnen, hoe eerder zij hun leven op kunnen pakken en hun toekomst weer in zicht is. Met jouw hulp - een enkele klik op de knop - maken we deze razendsnelle en levensreddende steun voor kinderen in nood mogelijk.

UNICEF helpt in Afghanistan
Warme kleding, dekens en voeding

Klik op de knop en help een kind in nood

VERZEND NU

Wil je een donatie doen namens een bedrijf?

Wat een mooi gebaar! Via onderstaande link verzend je levensreddende hulp

Verzend een pakje