UNICEF-theatermaand laat kinderen spelen

UNICEF-theatermaand laat kinderen spelen

Doe mee en win

We hebben ook iets leuks voor u! Tijdens de UNICEF-theatermaand verloten wij ruim 100 x een Podium Cadeaukaart t.w.v. € 40. Doet u mee? Vul het formulier in en maak kans op een Podium Cadeaukaart. 

Mogelijk gemaakt door Podium Cadeaukaart. UNICEF ondersteunt geen enkel bedrijf, merk, product of service. U kunt per adres 1 keer meedoen. 

Lees hier de actievoorwaarden

Onderwijs gaat verder dan de schoolbanken. Leren en ontwikkelen gaat ook over het uiten van je gevoel en creativiteit. Het inzetten van jouw unieke talent. Met muziek, dans en toneel kunnen deze talenten ontwikkeld worden zodat ieder kind alles uit zichzelf kan halen wat erin zit.  

We vertellen u er graag meer over. En waar kunnen we dat beter doen dan in het theater? 

UNICEF-theatermaand laat kinderen spelen

Waarom zijn onderwijs en expressie zo belangrijk voor kinderen?

  • Talenten kunnen ontwikkeld worden. 
  • Het zorgt voor plezier. 
  • Het draagt bij aan verwerking van trauma’s. 
  • Het zorgt voor verbinding tussen kinderen die gevlucht zijn en kinderen die al hun hele leven in het land wonen. 
  • Angst en verdriet worden even vergeten.  
  • School is een veilige plek. 
  • Het geeft routine. 

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Overal en altijd. Onderwijs is namelijk dé sleutel voor de ontwikkeling van een kind. Daarom zorgt UNICEF ervoor dat onderwijs onder alle omstandigheden door kan blijven gaan. 

Zo helpen we kinderen nu, om later al hun potentieel en creativiteit in te kunnen zetten. Met maar één doel: dat ieder kind hun toekomstdroom waar kan maken. Hoe groot of klein die droom ook is. UNICEF is er voor iedere kleine pianospeler en ballerina. 

Meisjes uit Oekraine en Polen spelen samen de hoofdrol

Meisjes uit Polen en Oekraïne spelen de hoofdrol in het kinderspel in de door UNICEF gesteunde kleuterschool. De 6-jarige Anna vluchtte met haar moeder uit Oekraïne naar Białystok. 

De kleuterschool is een veilige en kindvriendelijke plaats, waar 163 kinderen uit Polen, Oekraïne en Wit-Rusland spelen, leren, deelnemen aan leuke activiteiten en samen tijd doorbrengen. 

In Syrie blijven kinderen dansen

In 2022 ondersteunde UNICEF het herstel van 55 scholen in heel Syrië. Op deze afbeelding trainen schoolkinderen voor een groepsdans op de binnenplaats van de Arabistan school in Aleppo, Syrië. Het hoofd van de school Najah: rekening houden met de belangen van de leerlingen en streven naar verbetering van de kwaliteit van het onderwijs voor de kinderen zijn mijn belangrijkste prioriteiten,"  

Helpt u mee kinderen weer te laten spelen?

Doneer nu