UNIWEEKLY

Welkom bij UNICEF's Weekly Update! Wat goed dat jij je inzet voor kinderrechten. Samen maken we een wereld van verschil, voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal. Op deze pagina word je bijgepraat over het meest recente nieuws van UNICEF.

Ieder kind verdient een schooltas

UNICEF is deze zomer een nieuwe campagne over onderwijs gestart. En wel over onderwijs voor kinderen op de vlucht. De boodschap is: onze scholen zijn weer begonnen, maar hoe is dat voor kinderen die op de vlucht zijn? Voor miljoenen kinderen wereldwijd is school niet vanzelfsprekend. Maak onderwijs voor alle kinderen mogelijk.

Noodhulpgoederen aangekomen in Pakistan

UNICEF heeft 32 ton aan noodzakelijke medische middelen en andere noodhulpgoederen aan Pakistan geleverd. De goederen zijn bestemd voor gezinnen en kinderen die zijn getroffen door de verwoestende overstromingen in het land.

UNICEF helpt 50.000 kinderen in Odessa

27 vrachtwagens, gevuld met levensreddende middelen, bereikten dinsdag 26 juli Odessa, een plaats in het zuiden van Oekraïne. Hiermee helpt UNICEF ongeveer 50.000 kinderen die getroffen zijn door het oorlogsgeweld in hun land.

Vijf organisaties schrijven brandbrief aan Rutte over crisis asielopvang

De beschamende situatie in Ter Apel staat symbool voor de crisis in de asielopvang. Vijf instanties roepen gezamenlijk Premier Rutte in een brief op om de regie te nemen en de impasse te doorbreken: ‘Zet menselijke belangen voorop en neem je verantwoordelijkheid voor de asielopvang crisis.’

Kijk niet weg van de crisis in Oost-Afrika

Klimaatverandering, conflicten en voedselschaarste zorgen in de Hoorn van Afrika (in Ethiopië, Kenia, Somalië, Eritrea en Djibouti) voor een van de ergste noodsituaties in 40 jaar. UNICEF Nederland vraagt aandacht voor de schrijnende situatie in de Hoorn van Afrika. Ter plaatse zorgt UNICEF ervoor dat ernstig ondervoede kinderen behandeld worden.

COVID-19 pandemie versterkt terugval in vaccinaties

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF luiden de noodklok. Uit nieuwe gegevens blijkt dat de vaccinatiegraad wereldwijd in 2021 verder is gedaald, waarbij 25 miljoen kinderen levensreddende vaccins zijn misgelopen.