Uniweekly kinderen Uniweekly kinderen

UNIWEEKLY

Welkom bij UNICEF's Weekly Update! Wat goed dat jij je inzet voor kinderrechten. Samen maken we een wereld van verschil, voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal. Op deze pagina word je bijgepraat over het meest recente nieuws van UNICEF.

Water Oost-Afrika

Noodhulp voor Marokko, Libië en Soedan

Geweld in Soedan, de storm in Libië of een verwoestende aardbeving, zoals die in Marokko. Het zijn schrijnende, onvoorspelbare noodsituaties met grote gevolgen en hoge noden. En hoe moeilijk en onvoorspelbaar de situatie ook is: waar een kind in nood is, komen wij in actie.

UNICEF Jongeren NL

UNICEF helpt ook bij de overstromingscrisis in Libië

UNICEF biedt noodhulp aan getroffen kinderen en hun gezinnen die het slachtoffer zijn geworden van verwoestende overstromingen in Oost-Libië. Hulp bestaat uit medische hulpmiddelen, hygiënepakketten en kledingpakketten. Bovendien biedt UNICEF al structurele hulp aan de kinderen in Libië sinds 1957.

Kind in Soedan

UNICEF en Ministerie van BZK lanceren Jongerenraad Digitalisering

Samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben we deze week een Jongerenraad Digitalisering gelanceerd. Het is belangrijk dat de stem van jongeren wordt gehoord. Juist als het gaat om de invloed van digitale technologie op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat is een wereld vol uitdagingen. 

Naaiatetelier

Wat doen we voor kleinkinderen wereldwijd?

FOTOSERIE | UNICEF steunt kinderen in hun ontwikkeling. Daar zitten ook veel kleinkinderen bij. Overal ter wereld. Een aantal voorbeelden hoe we kleinkinderen en hun grootouders helpen.

TeamUp

TeamUp biedt nu ook hulp aan kinderen in noodopvang

Het Nederlands asielbeleid verergert mentale problemen bij kinderen in de asielopvang. Vooral in de tijdelijke noodopvang is de situatie moeilijk. Daarom gaat het psychosociale programma TeamUp zelf deze kinderen in de noodopvang helpen.