UNIWEEKLY

Welkom bij UNICEF's Weekly Update! Wat goed dat jij je inzet voor kinderrechten. Samen maken we een wereld van verschil, voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal. Op deze pagina word je bijgepraat over het meest recente nieuws van UNICEF.

Kinderen vertellen over slechte situatie noodopvang

De situatie voor kinderen in de noodopvang is onhoudbaar. De aanhoudende crisis is schadelijk voor de ontwikkeling van de meer dan 2000 kinderen die daar wonen. UNICEF Nederland sprak met een aantal van deze kinderen.

Mbo’ers met internationale ‘Youth Challenge’ voorbereid op werk

Mbo-ers uit Rotterdam hebben de eer om als eersten van Noordwest-Europa deel te nemen aan de internationale Youth Challenge. Deze internationale competitie heeft als doel dat alle jongeren wereldwijd in 2030 een opleiding én werk krijgen. De Youth Challenge van Generation Unlimited is door UNICEF Nederland naar Nederland gehaald, en samen met CNV Jongeren vormgegeven.

Registratie must voor veiligheid onbegeleide Oekraïense kinderen

UNICEF maakt zich grote zorgen over de kinderen die zonder begeleiding op de vlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne. Ook in Nederland komen onbegeleide kinderen aan. Om ervoor te zorgen dat Oekraïense kinderen niet van de radar verdwijnen, is het van groot belang dat zij worden geïdentificeerd en geregistreerd en dat signalen van mensenhandel en uitbuiting snel worden gezien en gemeld.

405 miljoen kinderen door corona nog steeds niet naar school

Twee jaar na de coronapandemie zijn in 23 landen, voor zo’n 405 miljoen kinderen, de scholen nog steeds niet volledig heropend. Daarmee dreigt het aantal kinderen dat voortijdig van school gaat toe te nemen, zo blijkt uit een rapport van UNICEF.

Jongeren willen meer respect en tolerantie

Na twee jaar corona hebben jongeren behoefte aan meer respect en tolerantie voor elkaar. Ze hebben het gevoel steeds meer tegenover elkaar te staan en vinden het nog belangrijker dat de politiek hen hoort, zo blijkt uit onze QuickScan.

Zonne Zeevalk (Manager Telemarketing)

“Jij vertelt het verhaal van de kinderen en geeft hen de stem die ze verdienen, dus namens de kinderen (en namens mij), ontzettend bedankt voor jouw fantastische inzet!”

Zonne Zeevalk (Manager Telemarketing)