Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kindhuwelijken

Wereldwijd is naar schatting 1 op de 5 vrouwen tussen de 20 en 24 jaar voor haar 18e verjaardag getrouwd. Ieder jaar komen er 12 miljoen kindbruiden bij! 

Kindhuwelijk Congo

De veertienjarige Florence uit Congo weigerde te trouwen op haar dertiende. Ze wil studeren. 

De veertienjarige Florence uit Congo weigerde te trouwen op haar dertiende. Ze wil studeren. 

Kindhuwelijken brengen ernstige schade toe aan de fysieke en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Kindbruiden hebben een grotere kans om school vroegtijdig te verlaten en lopen meer risico op geweld en uitbuiting. Kindhuwelijken gaan in tegen de rechten van het kind en moeten daarom worden uitgebannen. UNICEF vindt het goed dat de Nederlandse regering zich inzet om kindhuwelijken tegen te gaan. Het welzijn van kinderen moet altijd centraal staan bij het maken van wetgeving rondom kindbruiden.

Wat doet UNICEF?

UNICEF pakt de structurele oorzaken van kindhuwelijken aan. Zo zorgen we voor economische ondersteuning van vrouwen en meisjes, bieden we kwalitatieve gezondheidszorg en onderwijs, en proberen we nationale wetgeving over kindhuwelijken van verschillende landen te beïnvloeden. 

Lees meer informatie in de Engelstalige folder "Let's end Child Marriage"

Download folder

Gerelateerd aan dit onderwerp