Ranomi in brazilië mg 0528

Waarom werkt UNICEF Nederland met ambassadeurs?

UNICEF werkt wereldwijd met ambassadeurs om ons belangrijke werk voor kinderen onder de aandacht te brengen. In Nederland werken we samen met een aantal eigen ambassadeurs. Zij zijn van onschatbare waarde.

Met hun bekendheid en belangloze inzet verspreiden ze de verhalen van kinderen en brengen ons werk bij een breed publiek onder de aandacht. UNICEF Nederland betaalt de ambassadeurs niet voor hun inzet.

Wat doen de ambassadeurs van UNICEF Nederland?

Onze ambassadeurs zijn vooral actief in Nederland. Ze gaan langs bij basisscholen en bedrijven, bezoeken evenementen en zijn soms het gezicht in onze fondsenwervende campagnes. Overal waar ze komen vertellen ze het verhaal van UNICEF en de kinderen waarvoor wij werken. Hun inzet voor UNICEF komt ook regelmatig terug in hun eigen werk, zoals in theatershows of televisieprogramma’s. Hierdoor kunnen we nog meer mensen bereiken, ons werk onder de aandacht brengen en mensen mobiliseren om in actie te komen voor het welzijn van kinderen.

Reizen

Soms is er een reis naar het buitenland nodig om in Nederland voldoende aandacht en fondsen voor de situatie voor kinderen te krijgen. We proberen deze reizen altijd zo goedkoop mogelijk te organiseren. Zo gaan we altijd met een zo klein mogelijk team op reis. We boeken standaard ‘economy-class’ tickets. Waar mogelijk maken we gebruik van aanbiedingen van onze partners, zoals vliegtuigmaatschappijen en hotelketens. Als een ambassadeur met ons op reis gaat, gelden uiteraard dezelfde regels. Alles is gericht op minimale kosten en maximale resultaten voor de kinderen die we willen helpen.

Paul van Vliet: “Mijn inzet voor kinderen is belangeloos, altijd geweest. Het zou niet in me op komen om een onkostenvergoeding te vragen voor het werk dat ik voor UNICEF doe. Sterker nog, ik heb de organisatie in mijn testament opgenomen.”

Claudia de Breij gebruikte haar oudejaarsconference om vluchtelingen een gezicht te geven en publiceerde een boek over haar reis naar verschillende noodhulpsituaties en het werk van UNICEF.