Vaccins touwbrug

Zo werken we corona de wereld uit

Je hebt gezien waarom UNICEF werkt aan de gelijke verdeling van coronavaccins, hoe deze operatie werkt in Oeganda en waarom kinderen in Soedan hier ook mee worden geholpen. Aflevering gemist? Of wil je ze nogmaals bekijken? Hieronder staan ze op een rijtje

Deel 1: een historische opdracht

Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, vertelt je alles over waarom UNICEF bezig is met deze operatie. Ze neemt je mee naar het ontstaan van COVAX en alles wat daarbij komt kijken.

“De coronacrisis is een wereldwijd probleem, maar meer dan de helft van de wereld heeft nu geen toegang tot de oplossing.”

Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

Deel 1

Suzanna vertelt je hoe UNICEF helpt

Bekijk haar verhaal

Deel 2: de reis naar Oeganda

Een uitgelaten sfeer op Entebbe International Airport in Kampala, Oeganda op 5 maart. Een voor een komen UNICEF-medewerkers aan op het vliegveld, één oog op de lucht, want daar verschijnt straks een vliegtuig met daarin de allereerste levering coronavaccins voor Oeganda.

Als hoofd communicatie bij UNICEF Oeganda is Sacha Westerbeek ook aanwezig. In deze aflevering vertelt ze hoe de vaccinatiecampagne sinds die dag loopt in Oeganda, én wat er allemaal nog nodig is.

Deel 2

Sacha vertelt je over de vaccinatiecampagne in Oeganda

Bekijk haar verhaal

Deel 3: vaccin voor de toekomst

In het derde deel nemen we je mee naar India waarin Arjan de Wagt je vertelt wat de coronacrisis voor gevolgen heeft voor de kinderen daar en wat UNICEF doet om te helpen.

India wordt op dit moment getroffen door een tweede coronagolf, waardoor de gezondheidszorg in het land ernstig overbelast is. Al voor de uitbraak van de coronapandemie werden miljoenen kinderen in India geconfronteerd met grote uitdagingen. Voor veel kinderen in India is onderwijs ontoereikend: van de 100 leerlingen stopt bijna 30 procent voordat zij hun basisschooldiploma hebben gehaald. Door corona gaan 286 miljoen kinderen in India helemaal niet meer naar school.

Deel 3

Arjan vertelt je over de gevolgen voor de kinderen in India

Bekijk zijn verhaal

Help mee om het virus in te dammen

Voor ieder kind van nu en de toekomst van ons allemaal

GEEF NU