Header deel3 Header deel3

Deel 3

‘We moeten heel de wereld en dus ook iedereen in India gevaccineerd zien te krijgen, dat is uiteindelijk de oplossing,’ vertelt Arjan de Wagt, hoofd voeding bij UNICEF India. 2021 is een ontzettend moeilijk jaar voor iedereen in India, waar het leven ook voor de pandemie al zwaar was.

Hulp voor de meest kwetsbare kinderen

India is in de ban van een tweede coronagolf die zijn weerga niet kent. De gezondheidszorg in India wordt op dit moment ernstig belast en er is snel actie nodig om mensenlevens te redden. UNICEF voorziet in zuurstoftoevoer en andere kritieke noodapparatuur en helpt het land in de strijd tegen de coronapandemie. 

‘Naast alle acute coronahulp zijn we ook nu al bezig met het opzetten van de meest fundamentele basisgezondheidszorg, zodat zodra de situatie dat toelaat kinderen in India weer hun vaccinaties kunnen krijgen', aldus De Wagt. Al voor de uitbraak van de coronapandemie werden miljoenen kinderen in India geconfronteerd met grote uitdagingen. Babysterfte is hoog, elke dag worden er ruim 67.000 baby's geboren waarvan er iedere minuut één sterft.

286 miljoen kinderen niet naar school 

Voor veel kinderen in India is onderwijs ontoereikend: van de 100 leerlingen stopt bijna 30 procent voordat zij hun basisschooldiploma hebben gehaald. Door corona gaan 286 miljoen kinderen in India helemaal niet meer naar school. ‘De kinderen in India zitten thuis en hebben geen toegang tot onderwijs. Veel van hen zijn gaan werken en keren niet meer terug naar school, de meeste van hun zijn meisjes', vertelt Arjan. 

UNICEF zorgt er samen met overheid en partners voor dat 12,3 miljoen kinderen in de 17 deelstaten van het land thuisonderwijs krijgen. Een grote uitdaging, aangezien slechts een kwart van het aantal huishoudens in India toegang heeft tot internet.

“Veel kinderen in India keren niet meer terug naar school, de meeste van hun zijn meisjes. Stel je voor dat je vandaag de dag een kind bent in India, wat is dan je toekomst?”

Arjan de Wagt, hoofd voeding UNICEF India

Help mee om het virus in te dammen

Voor ieder kind van nu en de toekomst van ons allemaal

GEEF NU