UNICEF pakhuis in Kopenhagen

UNICEF supply division: facts & figures

In de haven van Denemarken staat het pakhuis van UNICEF. Het is 3 voetbalvelden groot en hiermee het grootste pakhuis ter wereld waarin hulpgoederen worden opgeslagen. UNICEF verstuurt vanuit hier 24 uur per dag hulpgoederen naar kinderen in nood over de hele wereld.

We werken samen met overheden, partners en leveranciers om de juiste producten op het juiste moment en tegen de juiste prijs in te kopen en te leveren. Tegelijkertijd onderzoeken en stimuleren we productinnovaties, zodat we aan de wereldwijde behoefte kunnen blijven voldoen. Zo bouwen we samen aan een betere toekomst voor ieder kind. 

20.000 m²

groot (dat staat gelijk aan 3 voetbalvelden)

36.000 pallets

kunnen worden opgeslagen in het pakhuis van UNICEF

7 miljard dollar

aan geleverde goederen en diensten voor kinderen in 2021

UNICEF supply division 60 jaar in Denemarken!
 

Zestig jaar geleden werd er een grote stap gezet om te garanderen dat kinderen over de hele wereld beter toegang krijgen tot de hulpgoederen die ze nodig hebben. In 1962 steunde de regering van Denemarken namelijk de bouw van het wereldwijde humanitaire pakhuis van UNICEF in Kopenhagen. Het werd in eerste instantie gebouwd om gezondheidskits te verpakken voor kraamklinieken en kindergezondheidsdiensten, maar ontwikkelde zich tot een wereldwijd leverings- en logistiek knooppunt. 
 

UNICEF 60 jaar in Denemarken

In 2022 vieren we een reis die 60 jaar geleden begon toen de UNICEF hub permanent gevestigd werd in Kopenhagen.   

60 jaar permanente vastberadenheid om de rechten van kinderen te stimuleren en vergroten met behulp van slimme logistiek.  

60 jaar een ononderbroken wereldwijde operatie, ondanks natuurrampen, conflicten en lockdowns. 

60 jaar een 'menselijke keten' van medewerkers en partners die 24 uur per dag over de hele wereld samenwerken. 

60 jaar managen van 's werelds grootste pakhuis waarin hulpgoederen worden opgeslagen. 

60 jaar dagelijkse verzending van levensreddende hulpmiddelen naar kinderen over de hele wereld. 

60 jaar hoop voor elk kind. 

Liam Neeson: “Er is altijd iets onderweg naar kinderen. Met zorg samengesteld, ingepakt met liefde, vol met hoop.” 

Tshibondo is blij met haar UNICEF-rugzak in Congo

Tshibondo, 8, is blij met haar UNICEF-rugzak op de Luebo Primary school in Kamonia in de provincie Kasai in DR Congo. Ze doet mee aan een onderwijspilot voor meisjes in Congo.

Vanuit Kopenhagen naar Congo

In het pakhuis in Kopenhagen maken UNICEF-medewerkers en de meest innovatieve robots 24 uur per dag bestellingen klaar voor verzending. Denk aan schoolbenodigdheden, therapeutisch voedsel, vaccins, schoon water, artikelen om kinderen met een handicap te ondersteunen en speelgoed om het leven in een conflictgebied iets te verzachten.  

Dankzij andere UNICEF-opslaglocaties in Dubai, Panama en Shanghai kunnen we kinderen over de hele wereld bereiken. Zo ook Tshibondo uit Congo die met een grote glimlach haar UNICEF-rugzak laat zien. Ze doet mee aan een onderwijspilot voor meisjes in Congo. 

Deze hulpgoederen leveren we aan kinderen:

Onderwijsmaterialen

Medische apparatuur

Medicijnen

Voeding

Vaccins

Water en sanitair

Kinderen helpen bij het uitdelen van winterkleding in Syrië

Kinderen helpen hun ouders bij het uitdelen van winterkleding in kamp Al Hol, Hasakah, Noordoost-Syrië.

Door woestijnen, jungles en oorlogsgebieden

Eenmaal aangekomen in het land van bestemming worden de hulpgoederen naar kleinere magazijnen gebracht. Nu begint het moeilijkste gedeelte van de reis. De hulpgoederen moeten vaak vervoerd worden door een oorlogsgebied of rampgebied. Tel hier de bergen, dalen, woestijnen, rivieren en jungles bij op en je zult snappen hoe uitdagend die klus is.  

Maar de UNICEF-medewerkers laten zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Brommers, fietsen en zelfs ezels worden ingezet, totdat iedere kostbare UNICEF-doos veilig in handen van een kind is. 

UNICEF is er voor ieder kind, altijd en overal. Jij ook?

Jouw bijdrage maakt een wereld van verschil.

Doneer nu