Webinar Child Friendly Cities 2022

Tijdens ons webinar op 4 juli gaan we samen in gesprek over kindvriendelijke gemeenten en de kansen die er liggen. We vertellen u meer over onze plannen als host van CFC en laten de mening van jongeren horen. U bent van harte uitgenodigd! Aanmelden kan, tot en met 30 juni 16:00 uur, via het formulier hieronder.

AANMELDEN GESLOTEN Inschrijving via het aanmeldformulier is gesloten. Bij vragen, neem contact op via childfriendlycities@unicef.nl

Kinderrechten en participatie als bouwstenen van lokaal jeugdbeleid.

Datum: 4 juli 2022   
Tijd: 15.00 – 16.15u
Onder begeleiding van moderator Mathilde Lubbers.
Locatie: online, de toegangslink ontvangt u in de week voor het webinar

Programma:

 • Opening en welkom
  Met een bijdrage van Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG, en Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland.
 • Jongerenparticipatie en jeugdbeleid
  Exclusieve presentatie van de uitkomst van de jongerenpeiling over participatie op gemeentelijk niveau. Reflectie op jongerenparticipatie en belangrijke thema’s voor en volgens jongeren. 
  Kavita Parbhudayal is 1e locoburgemeester en wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid gemeente Den Haag over de ervaringen in haar   gemeente.
  Ilias (13 jaar), voormalig kinderburgemeester van Amsterdam en lid van het jongerenpanel van UNICEF, vertelt over zijn ervaringen.
  Martijn Drost van het Nederlands Jeugdinstituut geeft handvatten voor participatie in de praktijk.
 • Child Friendly Cities: de nieuwe host, het netwerk en kinderrechten
  In gesprek met Esther Vreeburg, werkzaam bij UNICEF Nederland en coördinator van het netwerk, over de rol van UNICEF als nieuwe host van Child Friendly Cities. Over het netwerk, kinderrechten, de toekomstplannen en de verdere ontwikkeling van de barometer.
 • Afsluiting