Wat doen we voor kleinkinderen wereldwijd?

UNICEF steunt kinderen in hun ontwikkeling. Daar zitten ook veel kleinkinderen bij. Overal ter wereld. Een aantal voorbeelden hoe we kleinkinderen en hun grootouders helpen.

Oeganda oma met kleinkind

De 3-jarige Jordon wordt gedragen door zijn oma Mary in Oeganda. Jordon bleek HIV positief te zijn en krijgt medicijnen. UNICEF traint medisch personeel om ernstige ziekte bij kinderen te herkennen. 

Grootouder Bangladesh

Oma Lipi komt met haar kleindochter Raisa aan bij het moeder-kindcentrum van UNICEF in Narayangonj, Bangladesh. Het 11 maanden oude meisje verloor haar moeder door Covid toen ze nog maar twee weken oud was.

Wat als uw kleinkind elders geboren was?

Steun een kleinkind elders
Oma en kleinkinderen in Oekraïne

Yehor (8) en Nastya (10) hebben in Kherson, Oekraïne, samen met hun oma Iryna wekenlang zonder water gezeten. UNICEF helpt met het herstel van de watertoevoer in het door oorlog getroffen gebied. 

Opa en kleinkind India

Een opa met kleindochter in Rajasthan. In de Indiase deelstaat verstrekt UNICEF hygiënekits en wordt er voorlichting gegeven over gezonde voeding.

Kleinkind Timor

Een 14-jarige jongen in Timor leest terwijl zijn oma toekijkt. Hij heeft van UNICEF schoolmateriaal gekregen om te kunnen leren. 

Oma en kleinkind Aleppo

De 4-jarige Rashid en zijn grootmoeder pakken in een vluchtelingenkamp in het Syrische Aleppo dozen uit. UNICEF deelt kledingkits en andere basisbenodigdheden uit aan mensen die op de vlucht zijn. 

Er zijn wereldwijd miljoenen kinderen die niet met hun grootouders kunnen lezen of knutselen, omdat ze bezig zijn met overleven. Omdat ze zich zorgen moeten maken over de steeds terugkerende vraag waar de volgende maaltijd vandaan komt. Omdat ze in een gebied leven waar conflicten zijn, waar droogte is of waar medische voorzieningen ontbreken.

UNICEF helpt hierbij, zodat er ruimte komt voor die belangrijke momenten tussen oma, opa en kleinkinderen. UNICEF steunt de ontwikkeling van (klein)kinderen over de hele wereld. Helpt u mee? 

Samen maken we het verschil. Voor álle kleinkinderen.

Helpt u mee?