Bezorgdheid omtrent de tragische gebeurtenissen in het Al Ahli-ziekenhuis in de Gazastrook

18 oktober 2023
palestijns-meisje.jpg

Gezinnen ontvluchten hun verwoeste huizen in Rafah, te midden van escalerende vijandelijkheden in de Gazastrook.

Gezinnen ontvluchten hun verwoeste huizen in Rafah, te midden van escalerende vijandelijkheden in de Gazastrook.

UNICEF is geschokt door het aantal doden en gewonden kinderen en vrouwen na een aanval op het Al Ahli-ziekenhuis in de Gazastrook. Hoewel er nog steeds details naar boven komen, zijn de taferelen ter plaatse verwoestend.

Dit onderstreept de dodelijke impact die deze aanhoudende oorlog heeft op kinderen en gezinnen. In slechts elf dagen tijd zijn honderden kinderen op tragische wijze om het leven gekomen en zijn duizenden gewond geraakt. Meer dan 300.000 kinderen zijn ontheemd geraakt.

Aanvallen op burgers en civiele infrastructuur, zoals ziekenhuizen, zijn onaanvaardbaar en moeten nu stoppen. UNICEF herhaalt haar dringende oproep voor onmiddellijke beëindiging van vijandelijkheden, waarbij de bescherming van kinderen wordt gewaarborgd en de veilige en tijdige toegang van humanitaire hulp aan kinderen in nood wordt vergemakkelijkt.

Help nu deze kinderen in nood

Doneer nu!