Grote zorgen over het welzijn van kinderen in Israël en Palestina

9 oktober 2023

UNICEF maakt zich grote zorgen over het welzijn van kinderen in Israël en Palestina. Volgens de laatste berichten zijn er de afgelopen dagen honderden burgers, waaronder veel kinderen, gedood of gewond geraakt.  
 

palestijnse-jongen.jpg

Een Palestijnse jongen loopt te midden van het puin van een gebouw dat op 7 oktober 2023 door Israëlische luchtaanvallen in Gaza-stad is verwoest.

Een Palestijnse jongen loopt te midden van het puin van een gebouw dat op 7 oktober 2023 door Israëlische luchtaanvallen in Gaza-stad is verwoest.

De recente gebeurtenissen vormen een voortzetting van de geweldspieken die Israël en Palestina de afgelopen jaren hebben geteisterd. In de afgelopen drie jaar zijn 199 kinderen omgekomen en meer dan 2.800 kinderen gewond geraakt. 
 
UNICEF roept op tot een onmiddellijke stopzetting van de vijandelijkheden, en roept alle betrokken partijen op om kinderen te beschermen, zoals vastgelegd in het internationaal humanitair recht. Als de officiële VN-Kinderrechtenorganisatie zal UNICEF nauwgezet monitoren of er ernstige schendingen van kinderrechten plaatsvinden.  
 
UNICEF benadrukt dat de kinderen van Israël en Palestina meer dan wat ook behoefte hebben aan een blijvende politieke oplossing voor de crisis, zodat zij kunnen opgroeien in vrede, zonder dat hun toekomst constant wordt overschaduwd door geweld. 

Help nu deze kinderen in nood

Doneer nu!