Aardbeving in Afghanistan: UNICEF blijft en verleent op grote schaal hulp

9 oktober 2023

De verwoestende aardbeving in Afghanistan heeft voor duizenden doden en gewonden gezorgd, onder wie veel gezinnen en kinderen. UNICEF is aanwezig en verleent hulp.
 

afghaanse-mensen.jpg

Dit zijn de restanten van een gezondheidskliniek in het dorp Karinal die werd verwoest door de aardbeving. Om te zorgen dat gewonden behandeld kunnen worden, heeft UNICEF vier kilometer verderop gezorgd voor een noodtent waarin een tijdelijke gezondheidskliniek is opgezet.

Dit zijn de restanten van een gezondheidskliniek in het dorp Karinal die werd verwoest door de aardbeving. Om te zorgen dat gewonden behandeld kunnen worden, heeft UNICEF vier kilometer verderop gezorgd voor een noodtent waarin een tijdelijke gezondheidskliniek is opgezet.

De aardbeving, met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter, heeft op verschillende plekken in Afghanistan gezorgd voor verwoesting en verlies. Enkele van de meest getroffen gebieden liggen op slechts 40 kilometer van de stad Herat.

UNICEF werkt al decennia in Afghanistan en was zodoende snel ter plaatse om hulp te verlenen. De afgelopen dagen hebben we 10.000 hygiënepakketten, 5.000 gezinspakketten, 1.500 sets winterkleding, 1.000 dekzeilen, dekens en huishoudelijke basisbenodigdheden naar het rampgebied gestuurd. Daarnaast ondersteunen we gezondheidsklinieken met medicijnen en tenten waar gewonden behandeld kunnen worden.

UNICEF blijft aanwezig om hulp te verlenen. “Zoals altijd is UNICEF solidair met de bevolking van Afghanistan en samen met onze partners zullen we er alles aan doen om de getroffenen snel hulp te bieden”, benadrukt Fran Equiza, directeur van UNICEF.

unicef-in-afghanistan.jpg

Na de aardbeving was UNICEF vrijwel direct ter plaatse in het rampgebied om hulp te verlenen. In de dozen op deze foto zitten familie-hygiënekits met spullen zoals zeep, wasmiddel, een tandenborstel en tandpasta, maandverband en meer. In de afgelopen dagen heeft UNICEF 5000 van deze kits verstuurd naar mensen in nood.

Na de aardbeving was UNICEF vrijwel direct ter plaatse in het rampgebied om hulp te verlenen. In de dozen op deze foto zitten familie-hygiënekits met spullen zoals zeep, wasmiddel, een tandenborstel en tandpasta, maandverband en meer. In de afgelopen dagen heeft UNICEF 5000 van deze kits verstuurd naar mensen in nood.