Minstens 100.000 kinderen getroffen door aardbeving Marokko

12 september 2023

Minimaal 100.000 kinderen zijn getroffen door de aardbeving in Marokko. Dat stelt UNICEF op basis van eerste schattingen. Doordat de natuurramp plaatsvond laat in de avond, waren op het moment van de beving de meeste gezinnen in het getroffen gebied aan het slapen in hun huizen. Hierdoor zijn de gevolgen extra groot.

marokkaanse-kinderen-na-aardbeving.jpg

Op 10 september helpt een jonge jongen zijn zusje om in de vrachtwagen te stappen in het kleine stadje Moulay Brahim, Marokko, nadat een grote aardbeving Marokko heeft getroffen. De twee slapen in de vrachtwagen sinds ze hun huis verloren door de beving.

Op 10 september helpt een jonge jongen zijn zusje om in de vrachtwagen te stappen in het kleine stadje Moulay Brahim, Marokko, nadat een grote aardbeving Marokko heeft getroffen. De twee slapen in de vrachtwagen sinds ze hun huis verloren door de beving.

"Duizenden huizen zijn verwoest, waardoor gezinnen zijn ontheemd. Dat is zorgelijk, omdat in deze tijd van het jaar de temperaturen 's nachts flink dalen. Scholen, ziekenhuizen en andere faciliteiten zijn beschadigd of vernietigd, wat een verdere impact heeft op kinderen.", stelt een woordvoerder van UNICEF Nederland.

Inspanningen van UNICEF

Wij hebben humanitaire hulpteams gemobiliseerd om onmiddellijk hulp te bieden ter plaatse, onder leiding van het Marokkaanse Koninkrijk. Wij staan klaar om, in nauwe samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten en andere VN-organisaties, verdere ondersteuning te bieden bij de humanitaire respons en om getroffen kinderen en gezinnen te voorzien van essentiële benodigdheden en diensten.

UNICEF biedt sinds 1957 steun aan de kinderen van Marokko en opende er in 1978 een landenkantoor.

Voor ieder kind in nood

Doneer nu