Het zoeken naar overlevenden in Marokko blijft doorgaan

9 september 2023

Gisteravond werd Marokko opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter. De impact is enorm: families zijn hun huizen ontvlucht, gebouwen zijn ingestort, op dit moment zijn er 1.037 doden geteld en 672 gewonden. 

Kinderen in nood na aardbeving marokko

Meer dan 380.000 mensen leven in het getroffen gebied. Maar reddingswerkers hebben moeite om bergdorpen te bereiken, omdat wegen geblokkeerd zijn door puin. 

De situatie nu: 

Veel families zitten vast onder het puin van hun huizen. Schade aan delen van de Medina van Marrakech, een door UNESCO erkend werelderfgoed, is ook gemeld. Ziekenhuizen in de stad ontvangen een toestroom van gewonde mensen, waarbij autoriteiten de inwoners hebben opgeroepen om bloed te doneren. 

Gezinnen zijn ontheemd na aardbeving in Marokko

Wat doet UNICEF? 

In noodsituaties behoren kinderen altijd tot de meest kwetsbaren. Kinderen en gezinnen kunnen door de aardbeving zijn ontheemd en dringend behoefte hebben aan onderdak, veilig drinkwater, medische zorg, bescherming en psychosociale ondersteuning. 

Wanneer en waar dan ook er zich noodsituaties voordoen, plaatst UNICEF kinderen op de eerste plaats. Jouw donatie helpt UNICEF klaar te staan om noodhulp te bieden aan kinderen en hun families. Doneer alsjeblieft vandaag nog. 

DISCLAIMER: Indien we jouw donatie niet kunnen inzetten in Marokko, zullen we deze gebruiken in vergelijkbare situaties die het leven van kinderen over de hele wereld beïnvloeden. 

Helpen kan met één simpele klik

Doneer nu