Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen op de vlucht: Syrië & Afghanistan

Afghanistan

Afghanistan is een land in oorlog. Bloedige bomaanslagen en ernstige mensen- en kinderrechtenschendingen zijn aan de orde van de dag. Scholen worden onder vuur genomen. Kinderen worden geronseld als soldaat en religieuze, etnische en seksuele minderheden worden vervolgd. Helaas worden er nog steeds mensen teruggestuurd naar Afghanistan. UNICEF Nederland werkt samen met negen andere mensen- en kinderrechten organisaties en wij roepen de overheid op daarmee te stoppen. 

Syrië

Turkije, Libanon, Jordanië, Irak en Egypte vangen meer dan 80 procent van de vluchtelingen uit Syrië op. In Turkije verblijven bijvoorbeeld meer dan een miljoen Syrische kinderen en in Libanon ruim een half miljoen. De enorme instroom van vluchtelingen in de afgelopen jaren legt een enorme druk op de basisvoorzieningen in deze landen. In Jordanië leeft bijvoorbeeld 85 procent van de Syrische vluchtelingengezinnen die buiten de officiële kampen wonen, onder de armoedegrens. Hulp is en blijft hard nodig. Lees hier over ons Terug naar school programma in Syrië.

    Help nu en doneer

    Doneer nu