Kies je pakje voor een beter 2021

2020 was geen makkelijk jaar. Laten we 2021 en alle andere jaren die volgen samen beter maken. Voor onszelf, en voor de miljoenen kinderen op de vlucht die jouw hulp nu meer dan ooit nodig hebben.

Zorg voor een beter 2021 voor een kind op de vlucht!

Bescherm ze tegen honger en ziektes

GEEF NU

Vluchten voor een wereldwijde crisis kan niet  

Al lang vóór de coronacrisis was het leven voor miljoenen kinderen in Syrië, Jordanië en Libanon ontzettend moeilijk. Gevlucht en op zoek naar een plek waar ze gewoon weer kind mogen zijn, gestrand op locaties waar toegang tot medische zorg, fatsoenlijk onderdak of voldoende eten niet vanzelfsprekend is. School is een vage herinnering, de winters koud. Vluchten is al levensgevaarlijk, en nu doet de coronacrisis er nog een schep bovenop.  

Maya (3) kan wel een warme sjaal of muts gebruiken. 

Warme kleren voor Maya

Maya (3) woont in het noordoosten van Syrië. Het is er al bijna tien jaar oorlog, en door de combinatie van conflict, corona en de vele maatregelen en lockdowns leven duizenden kinderen in extreme armoede. Ze maken zich zorgen over de winter; zal de tent weer overstromen? Is er wel genoeg te eten, en wanneer kan ik weer naar school? Een pakje met bescherming tegen honger en met medische zorg is voor kinderen als Maya ontzettend belangrijk. UNICEF blijft zich het hele jaar inzetten om gevluchte kinderen te helpen, om ervoor te zorgen dat ze genoeg kansen krijgen voor de toekomst. 

32 miljoen kinderen wereldwijd

zijn op de vlucht voor oorlog en geweld.

5 miljoen kinderen

wonen momenteel in vluchtelingen-en ontheemdenkampen en opvanglocaties in Syrië, Jordanië en Libanon.

6 miljoen kinderen in Syrië

zijn geboren in conflict en geweld. Ze hebben nog niks anders gekend dan oorlog.