Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Kies je pakje

Kies je pakje

Geef in de wintermaanden een gevlucht kind een pakje dat bescherming biedt tegen kou, honger en trauma’s. Jij kiest je pakje, wij laten je zien hoe het bij kinderen aankomt!

Gevlucht meisje in de sneeuw in vluchtelingenkamp Bab al Nour, Syrië.

Gevluchte kinderen hebben dringend bescherming nodig. Geef hen een pakje met dekens, warme kleding of vaccins.

Gevluchte kinderen hebben dringend bescherming nodig. Geef hen een pakje met dekens, warme kleding of vaccins.

50 mln
kinderen

zijn op de vlucht voor onder meer oorlog en geweld

8,9 mln
kinderen

zijn in het Midden-Oosten op de vlucht

9:10
kinderen

blijven in de regio

Gevluchte kinderen hebben recht op bescherming

Voor talloze kinderen in Syrië, Jordanië en Libanon is het leven verschrikkelijk moeilijk. Ze hebben geen behoorlijk onderdak of warme kleding, krijgen geen medische zorg of schoon water, gaan vaak niet naar school en hebben vreselijke dingen meegemaakt. Dat geldt ook voor kinderen die zijn doorgereisd naar landen als Bosnië en Griekenland. Ze hebben recht op bescherming, maar leiden een onveilig bestaan.

Fariba (4) woont in een kamp voor asielzoekers in Athene. Geef haar en andere gevluchte kinderen een pakje met hulp voor nu en voor later.

Een pakje voor Fariba

Koerdische Fariba woont in een kamp voor asielzoekers in Athene, waar amper voorzieningen zijn. Elke dag vraagt haar moeder zich af of ze Fariba en haar achtjarige broertje te eten kan geven en warm kan aankleden. Fariba is een van de kinderen die een pakje met hulp en bescherming heel goed kan gebruiken!

Cadeautip: een pakje met warme winterkleding.

Je hebt het voor het uitkiezen

Met je pakje help je gevluchte kinderen in Syrië, Libanon, Jordanië, Bosnië en Griekenland. We hebben cadeaus voor elke portemonnee, maar álle pakjes zijn voor kinderen van onschatbare waarde. Je kunt kiezen uit:

“Wist je dat UNICEF het grootste pakhuis met hulpgoederen ter wereld heeft?”

We houden je op de hoogte van de reis die de pakjes van UNICEF afleggen.

Volg de reis van je pakje

Het bijzondere is dat je de reis van je pakje kunt volgen! Via e-mail geven we je updates over de route en leggen we je uit hoe de aflevering in z'n werk gaat.

Wist je bijvoorbeeld dat UNICEF het grootste pakhuis met hulpgoederen ter wereld heeft? Als je aangeeft dat je de updates wilt ontvangen, kom je nog veel meer te weten over de reis die de pakjes van UNICEF afleggen. 

Bescherm een gevlucht kind tegen honger, kou en trauma's

Kies je pakje en zie hoe het aankomt

Podcast: 'Het blijft niet bij Syrië'

Geert Cappelaere werkte jarenlang voor UNICEF in het Midden-Oosten. In een podcast legt hij uit wat de redenen zijn voor de enorme vraag naar hulpgeld. Spoiler: niet alleen Syrische kinderen zijn in nood.

Youd praat met Klaas over zijn vlucht

Youd (8) was nog maar een kleuter toen hij met zijn familie halsoverkop vertrok uit Syrië. Hij praat met Zapp Live presentator (en UNICEF Ambassadeur) Klaas van Kruistum over wat hij zich nog van zijn vlucht herinnert.

Bescherm een gevlucht kind tegen honger, kou en trauma's

kies je pakje