Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Kies je pakje voor een beter 2021

Kies je pakje voor een beter 2021

2020 was geen makkelijk jaar. Laten we 2021 samen beter maken. Voor onszelf, en voor de miljoenen kinderen op de vlucht die jouw hulp nu meer dan ooit nodig hebben.

Welk pakje kies jij?

De mooiste pakjes beschermen gevluchte kinderen tegen kou, honger en trauma’s.

Kies je pakje voor een beter 2021!

Vluchten voor een wereldwijde crisis kan niet  

Al lang vóór de coronacrisis was het leven voor miljoenen kinderen in Syrië, Jordanië en Libanon ontzettend moeilijk. Gevlucht en op zoek naar een plek waar ze gewoon weer kind mogen zijn, gestrand op locaties waar toegang tot medische zorg, fatsoenlijk onderdak of voldoende eten niet vanzelfsprekend is. School is een vage herinnering, de winters koud. Vluchten is al levensgevaarlijk, en nu doet de coronacrisis er nog een schep bovenop.  

Maya (3) kan wel een warme sjaal of muts gebruiken. 

Warme kleren voor Maya

Maya (3) woont in het noordoosten van Syrië. Het is er al bijna tien jaar oorlog, en door de combinatie van conflict, corona en de vele maatregelen en lockdowns leven duizenden kinderen in extreme armoede. Ze maken zich zorgen over de winter; zal de tent weer overstromen? Is er wel genoeg te eten, en wanneer kan ik weer naar school? Een pakje met bescherming tegen de kou, honger en met medische zorg is voor kinderen als Maya ontzettend belangrijk.

Cadeautip: een hygiënepakket is in een overvol kamp onmisbaar. 

Warme kleding, een onderwijspakket of een vaccinatie? 

Met je pakje help je gevluchte kinderen in Syrië, Libanon en Jordanië. Ze hebben veiligheid nodig, geborgenheid, een kans om groots te worden. Elk pakje is een waardevolle stap richting een beter 2021: 

Juist in deze koude wintermaanden hebben de kinderen jouw hulp nodig.

Kies je pakje

Van Denemarken of een lokale verkoper, in de vrachtwagen over gevaarlijke wegen- volg de reis van jouw pakje op de voet. 

Volg de reis van je pakje

Gelukkig kunnen er ook tijdens een wereldwijde pandemie nog hulpmiddelen op reis. Het pakje dat je hebt gekozen gaat een ongelofelijke tocht tegemoet, van het grootste pakhuis ter wereld in Denemarken tot modderige woestijnwegen in Jordanië. En jij kunt mee op virtuele reis!   

Geef tijdens de bestelling aan dat je updates wilt ontvangen en volg de reis van jouw pakje. 

  • Je ontvangt iedere week een update over de verzendstatus.
  • Je ziet waaraan jouw donatie wordt besteed.
  • Je krijgt inzicht in hoe UNICEF kinderen helpt.
32 miljoen
kinderen wereldwijd

zijn op de vlucht voor oorlog en geweld.

5 miljoen
kinderen

wonen momenteel in vluchtelingen-en ontheemdenkampen en opvanglocaties in Syrië, Jordanië en Libanon.

6 miljoen
kinderen in Syrië

zijn geboren in conflict en geweld. Ze hebben nog niks anders gekend dan oorlog.

2 miljoen
Syrische kinderen

gaan niet meer school. Veel kinderen op de vlucht missen gemiddeld al 9 jaar onderwijs.