Jongerenpanel brainstormt over podcast Jongerenpanel brainstormt over podcast

Podcast over FOMO

Wil jij altijd overal bij zijn en alles meemaken? Je agenda zit in no-time vol, je bent op alle feestjes en houdt 24/7 je socials bij om te zien wat anderen doen. Je telefoon wegleggen voelt ongemakkelijk want stel dat je wat mist. Classic FOMO!  

FOMO, de Fear Of Missing Out, is de angst om iets te missen. Iets wat wij als UNICEF jongerenpanel ook herkennen. We doen en denken mee met UNICEF en dat naast school, hobby's, vrienden en meer! Hoe stel je prioriteiten en maak je keuzes? Hoe zeg je ‘nee’? En hoe geniet je in het moment van de dingen die je doet? 

De podcast voor én door jongeren 

In onze podcast gaan we hierover in gesprek. De podcast draagt bij aan inzicht in FOMO en helpt jou om lekkerder in je vel te zitten. Naast informatie en ervaringen, delen we praktische handvatten die je morgen al toe kunt passen. Ook zijn we in gesprek gegaan met een aantal fanatieke jonge sporters, een psycholoog en een content creator. 

Het UNICEF jongerenpanel over FOMO in hun eigen podcast

Hoe hebben we de podcast gemaakt? 

Ruim de helft van de jongeren ervaart FOMO. Dat kan anders! Dus gingen we op onderzoek uit met de vraag: wat is FOMO precies en hoe kun je hier beter mee omgaan? 

Al snel kwamen we erachter dat FOMO voor iedereen toch net wat anders is. De een voelt zich eenzaam, de ander buitengesloten, somber of onrustig. En alleen als je weet wat er achter jouw FOMO zit, kun je manieren bedenken om ermee om te gaan.  

Van onderzoek tot brainstorms, het vinden van de perfecte podcastmaker, het toevertrouwen van het script aan papier en het bedenken van en campagne rondom FOMO... De podcast is niet in een middag gemaakt en juist dat heeft geleid tot een resultaat waar we trots op zijn. 

Ga jij de challenge aan?

  • Challenge 1: Check hoe vaak jij op social media zit, bepaal hoeveel tijd je hier werkelijk aan wilt besteden en leg je telefoon wat vaker weg. Download hier de hele challenge. 
  • Challenge 2: Schrijf een week lang iedere avond op wat je energie geeft en wat je energie kost. En neem dat mee in volgende beslissingen. Download hier de hele challenge. 
  • Challenge 3: Pak je agenda erbij en bedenk wat jij voor komende week af gaat zeggen om zo meer quality time voor jezelf te hebben. Download hier de hele challenge. 

Doe jij mee? DM ons bij vragen en veel succes!