UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is hét filmproject voor groepen 6, 7 of 8, waarbij kinderen spelenderwijs leren over kerndoelen als burgerschap, mediawijsheid en natuurlijk kinderrechten.

Winnaars UNICEF Kinderrechten Filmfestival 2021

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival laat leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool nadenken over hun rechten, door hier een eigen korte film over te maken. De beste films worden tijdens feestelijke premières en een spannende finale getoond. Deze zullen online plaatsvinden. 

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze over hun rechten na te denken.

Meer informatie vind je op www.krff.nl of op het YouTube-kanaal van het filmfestival.

Hoe maak jij kans op een verfilming door het Kinderrechten Filmfestival?  

  1. Bekijk één van de filmpjes voor inspiratie en ga met elkaar in discussie. Wat heb je net gezien? Over welk kinderrecht gaat het? De filmpjes zijn een goede ondersteuning om het in de klas over kinderrechten te hebben.

  2. Bedenk samen over welk kinderrecht jouw klas het wil hebben. Verzin zoveel mogelijk ideeën over dat kinderrecht en kies het beste idee uit.  

  3. Werk het idee uit. Dit kan zijn door een poster te maken, een script te schrijven of misschien wel door een kort filmpje op te nemen! 

  4. Wanneer jullie helemaal klaar zijn en tevreden met het resultaat, mail dit dan naar info@hollywoodindeklas.nl. Filmcoach Freek gaat kijken naar jullie inzending en jullie maken kans op een gratis filmproject bij jou in de klas!

  5. Filmcoach Freek kiest de winnaar. Hij komt in één dagdeel een korte kinderrechtenfilm maken die in première gaat op het populaire YouTubekanaal (160.000 volgers). Je kunt het hele schooljaar meedoen! Kijk voor meer informatie op www.krff.nl.  

De leerlingen van de Rehobothschool uit Naaldwijk wonnen de prijs Beste Film met hun kinderrechtenfilm ‘Vrij maar niet blij’ over artikel 18: Recht op een goede opvoeding.