Debatteren over Kinderrechten

UNICEF organiseert jaarlijks samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Want kinderrechten gáán niet alleen over kinderen en jongeren, jongeren hebben er zelf ook wat over te zeggen.

Koningin van de Jeugd 2017: Sann Leisink

UNICEF Kinderrechten Debattoernooi

Jongeren hebben het recht om gehoord te worden in het debat over kinderrechten. Daarom wordt jaarlijks het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi georganiseerd: hét debattoernooi voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Op deze dag komen scholieren van alle niveaus samen om te debatteren over kinderrechten.

Koning(in) van de Jeugd 

Op de dag van het debattoernooi vindt ook de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd plaats. Leerlingen met een mening en een talent voor presenteren kunnen zich hiervoor aanmelden.

De Koning(in) van de Jeugd leest op Kleine Prinsjesdag de Troonrede van de Jeugd voor en vervult door het jaar heen verschillende taken. 

Kleine Prinsjesdag 

De winnaars van het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi gaan op Kleine Prinsjesdag - aan de vooravond van Prinsjesdag - in debat met Kamerleden. Door te debatteren over belangrijke vraagstukken binnen de kinderrechten, leer je om goed te presenteren, argumenteren, reageren en samenvatten.

Voorafgaand aan Kleine Prinsjesdag krijgen de winnende teams een debattraining van de Stichting Nederlands Debat Instituut en UNICEF.

Het Raayland College uit Venray won op Kleine Prinsjesdag 2016 de prijs voor het beste debatteam.

Aanmelden UNICEF Kinderrechten Debattoernooi 2018

Aanmelden

Terugblik UNICEF Kinderrechten Debattoernooi

Op 1 april 2017 vond op het Stedelijk Gymnasium en het MBO Rijn IJssel in Arnhem het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi plaats. Stellingen gingen over onderwerpen als, vrijwilligerstoerisme, vreemdelingenkinderen en snapchat. Ruim 58 debatteams gingen de strijd met elkaar aan. Tientallen vrijwilligers jureerden de vele debatten.

Stichting Nederlands Debat Instituut

Stichting Nederlands Debat Instituut

Gerelateerd aan dit onderwerp