Debatteren over Kinderrechten

UNICEF organiseert jaarlijks samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Want kinderrechten gáán niet alleen over kinderen en jongeren, jongeren hebben er zelf ook wat over te zeggen.

Koningin van de Jeugd 2017: Sann Leisink

UNICEF Kinderrechten Debattoernooi

Jongeren hebben het recht om gehoord te worden in het debat over kinderrechten. Daarom wordt jaarlijks het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi georganiseerd: hét debattoernooi voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Op deze dag komen scholieren van alle niveaus samen in Arnhem om te debatteren over kinderrechten.

Koning(in) van de Jeugd 

Op de dag van het debattoernooi vindt ook de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd plaats. Leerlingen met een mening en een talent voor presenteren kunnen zich hiervoor aanmelden.

De Koning(in) van de Jeugd leest op Kleine Prinsjesdag de Troonrede van de Jeugd voor en vervult door het jaar heen verschillende taken. 

De winnaars van het debat tijdens Kleine Prinsjesdag 2017: Utrechts Stedelijk Gymnasium.

Kleine Prinsjesdag

"Je stem laten horen is dé manier om iets te veranderen", zegt Koningin van de Jeugd Sann Leisink (14) in haar Troonrede op Kleine Prinsjesdag. "Daarom vraag ik andere kinderen dat ook te doen en aan de politiek vraag ik ons daartoe de kans te geven."

Dat deden debatteams van acht middelbare scholen tijdens Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal op 15 september 2017. Op deze manier geven wij jongeren de kans om aan Kamerleden duidelijk te maken wat zij vinden van de situatie van kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland én daarbuiten.

De scholieren hebben voorafgaand aan Kleine Prinsjesdag een debattraining gekregen van de Stichting Nederlands Debat Instituut en UNICEF. 

Aanmelden UNICEF Kinderrechten Debattoernooi 2018

Aanmelden

Stichting Nederlands Debat Instituut

Stichting Nederlands Debat Instituut

Gerelateerd aan dit onderwerp