Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Debatteren over Kinderrechten

UNICEF organiseert jaarlijks samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Want kinderrechten gáán niet alleen over kinderen en jongeren, jongeren hebben er zelf ook wat over te zeggen. Scholen kunnen zich ná 13 september aanmelden voor de 10e editie in 2020.

Koning van de Jeugd 2019: Yusuf Khalid

UNICEF Kinderrechten Debattoernooi

Jongeren hebben het recht om gehoord te worden in het debat over kinderrechten. Daarom organiseren we elk jaar samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Dit evenement is toonaangevend in zijn soort voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Tijdens het toernooi komen scholieren van alle niveaus samen in Arnhem om te debatteren over kinderrechten.

Koning van de Jeugd 

Op de dag van het Debattoernooi vindt ook de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd plaats. Leerlingen met een mening en een talent voor presenteren maken kans op deze titel.

Wij stellen aan je voor: Yusuf  Khalid, de Koning van de Jeugd 2019. Hij zal een jaar lang de kinderen en jongeren in Nederland vertegenwoordigen en opkomen voor jongeren die met zichzelf in de knoop zitten. Als Koning van de Jeugd vertelt hij daar meer over op 13 september tijdens Kleine Prinsjesdag. Dan mag hij een zelfgeschreven troonrede houden in de Ridderzaal. 

Lees het verslag van het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi 2019

De winnaars van het debat op Kleine Prinsjesdag 2018: Haarlemmermeer Lyceum.

Kleine Prinsjesdag

De acht winnende teams van het Debattoernooi doen mee aan Kleine Prinsjesdag. Ze mogen dan in de Ridderzaal debatteren met Kamerleden. Op deze manier geven wij jongeren de kans om aan de Tweede Kamer duidelijk te maken wat zij vinden van de situatie van kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland én daarbuiten. Vooraf krijgen de deelnemers een training van de Stichting Nederlands Debat Instituut en UNICEF. 

Ndi

Gerelateerd aan dit onderwerp