UNICEF Kid Power

UNICEF Kid Power leert kinderen van 8 t/m 12 jaar op een speelse manier over kinderrechten en het recht op goede voeding. Leerlingen komen zelf in beweging én zetten zich in om ondervoeding bij kinderen wereldwijd tegen te gaan.

UNICEF Kid Power 2018

Aanmelden voor UNICEF Kid Power 2018 is niet meer mogelijk.

 • UNICEF Kid Power sluit perfect aan bij de kerndoelen 'oriëntatie op jezelf en de wereld' en 'bewegingsonderwijs'
 • UNICEF Kid Power is geschikt voor groep 6, 7 en 8
 • De UNICEF Kid Power maand vindt plaats van 5 t/m 29 maart 2018
 • Deelname is gratis
 • Aanmelden kan t/m 7 juli 2017
 • Vragen over het UNICEF Kid Power programma? Stel ze via kidpower@unicef.nl 
   
 • UNICEF Nederland is afhankelijk van externe financiering om UNICEF Kid Power in 2018 te implementeren. UNICEF Kid Power kan in 2018 alleen doorgaan wanneer deze externe financiering is toegezegd. UNICEF Nederland behoudt zich het recht voor om de UNICEF Kid Power maand (vervroegd) te beëindigen of niet door te laten gaan in welk geval er door de ingeschreven scholen geen aanspraak op enige (schade)vergoeding kan worden gemaakt. UNICEF Nederland informeert de ingeschreven scholen tijdig bij het niet door laten gaan van de UNICEF Kid Power maand in 2018.

  Hoe werkt UNICEF Kid Power? 

  Scholen die meedoen ontvangen UNICEF Kid Power bandjes (stappentellers) voor de hele klas. Via een speciale app houden leerlingen hun punten bij. De maand start met een gastles van een UNICEF-vrijwilliger. Deze eerste les gaat over UNICEF, ondervoeding en kinderrechten. Vervolgens kun je zelf aan de slag met 3 lesmodules (digilessen) van 45 minuten. Na 4 weken sluiten de scholen het project af in de klas en wordt de eindstand van de punten bekend gemaakt. 

  Door te bewegen verdienen kinderen punten die vervolgens door een partner worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd.

  Door te bewegen verdienen kinderen punten die vervolgens door een partner worden omgezet in zakjes voedzame pindapasta voor ondervoede kinderen wereldwijd.

  Terugblik UNICEF Kid Power 2017

  Wat super dat jullie hebben meegedaan aan UNICEF Kid Power! We zijn trots op alle 10.000 kinderen in Nederland die een maand lang stappen hebben gezet om zoveel mogelijk zakjes voedzame pindapasta op te halen. Met elkaar stapten jullie 106.836 zakjes voedzame pindapasta bij elkaar. Een fantastisch resultaat. Bedankt! 

  Gerelateerd aan dit onderwerp