Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Educatieve materialen

Kinderen die hun rechten kennen, kunnen beter voor zichzelf opkomen. Het is zelfs in het Kinderrechtenverdrag opgenomen dat kinderen geïnformeerd moeten worden over hun rechten.

We helpen graag om aandacht te besteden aan UNICEF en kinderrechten in de klas. Er zijn verschillende video's en materialen beschikbaar over UNICEF en kinderrechten.

Vloggen en kinderrechten

In het offline leven hebben alle kinderen rechten, maar dat geldt ook voor hun online bestaan. In de lessen Rights Now van Stichting FutureNL en UNICEF leren kinderen vloggen en tegelijkertijd meer over hun rechten. Een van de onderwijzers van deze digitale klas is Furtjuh, een bij de doelgroep megapopulaire vlogger die deze serieuze boodschap laagdrempelig en vrolijk verpakt.

Naar Rights Now 

Digibordlessen

Via interactieve digibordlessen kunnen verschillende onderwerpen in de klas behandeld worden. (De lessen zijn inclusief handleiding.)

Poster

Nieuwsbegrip

Kinderrechten op de Nederlandse Cariben

UNICEF zet zich ook in Caribisch Nederland in voor kinderrrechten, bijvoorbeeld via kinderrechteneducatie. Lees er meer over

Zing 'Hartslag' met de hele klas

Kinderen in Syrië hebben tijdens de bijna acht jaar durende oorlog vreselijke dingen meegemaakt. Toch blijven ze hoopvol en positief. Een groep kinderen in Syrië maakte samen met UNICEF het lied ‘Heartbeat’. Op initiatief van een groep Syrische vluchtelingen en hun Nederlandse vrienden is dit lied vertaald naar het Nederlands (RTV Oost maakte er een reportage over). Bekijk de clip en zing het mee, als aanvulling op de digiles 'Kinderen op de vlucht'. 'Hartslag' verwoordt de hoop van Syrische kinderen voor hun land, maar ook het verlangen naar een leuke kindertijd. En dat willen ze zeker ook in Nederland!

Download het liedje Hartslag (mp3)
Download de bladmuziek met tekst (pdf)

Jeugdvoorlichters vertellen graag over UNICEF en kinderrechten in de klas

Vraag een gastles aan