Educatieve materialen

Kinderen die hun rechten kennen, kunnen beter voor zichzelf opkomen. Het is zelfs in het Kinderrechtenverdrag opgenomen dat kinderen geïnformeerd moeten worden over hun rechten.

We helpen graag om aandacht te besteden aan UNICEF en kinderrechten in de klas. Er zijn verschillende video's en materialen beschikbaar over UNICEF en kinderrechten.

Zoals deze educatieve film over kinderarbeid. Kinderen hebben recht op onderwijs. UNICEF werkt er hard aan om kinderarbeid in Ivoorkust en Guinnee Bissau tegen te gaan. In deze film zie je hoe UNICEF de kinderen helpt. 

Squla Leuk Leren Week

Squla komt in actie voor UNICEF tijdens de Leuk Leren Week. Van 13 t/m 17 maart 2017 organiseert Squla de Leuk Leren Week voor alle basisschool klassen in Nederland. Dit jaar staat de Leuk Leren Week in het thema van UNICEF en strijden alle klassen in oefenprogramma Squla om ondervoeding terug te dringen. Speel mee!

Digibordlessen

Via interactieve digibordlessen kunnen verschillende onderwerpen in de klas behandeld worden. (De lessen zijn inclusief handleiding.)

Jeugdvoorlichters vertellen graag over UNICEF en kinderrechten in de klas

Vraag een gastles aan