Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

De Grootste Kinderrechtenles Ooit

Kinderrechtenverdrag 30 jaar!

Op 20 november vieren we de 30ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag! Dit jubileum zal wereldwijd gevierd worden. Kinderrechten gelden namelijk voor ieder kind, overal ter wereld. Om hier aandacht voor te vragen, organiseert UNICEF o.a. op 20 november de Grootste Kinderrechtenles Ooit. Daar hebben wij zoveel mogelijk leerkrachten voor nodig: met het nieuwe, gratis lespakket kun je samen met jouw klas deel uitmaken van deze bijzondere 'Wereldles'!

De Grootste Kinderrechtenles Ooit

Doe mee en bestel

Leren over Kinderrechten

Het is belangrijk dat kinderen hun rechten kennen, zodat ze er voor op kunnen komen. Met behulp van het lespakket leren kinderen over al hun rechten in het kader van burgerschapsonderwijs of wereldoriëntatie. Het gratis lespakket bevat niet alleen een praktische handleiding voor, maar ook een naslagboekje met alle kinderrechten voor leerlingen. Ook is er een digitale les met interactieve opdrachten en filmpjes beschikbaar. Daarnaast zit er in het pakket nog een poster voor in de klas en versiering om dit jubileum feestelijk aan te kleden!

Doe jij ook mee? Bestel dan nu het gratis lespakket! Meer weten over het lespakket?

Leren over Kinderrechten
Artikel 17

Informatie

Nicolette van Dam: UNICEF ambassadeur

“Doe jij al mee met de Grootste Kinderrechtenles Ooit? Ik zal op een school in Nederland een gastles geven.”

Nicolette van Dam: UNICEF ambassadeur
Viering 30 jaar Verdrag

Ook op 20 november: Festival ter ere van het 30-jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag. Meer weten?

Ook op 20 november: Festival ter ere van het 30-jarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag. Meer weten?

Op 20 november vinden er over de hele wereld lessen plaats over kinderrechten. De volgende landen doen o.a. hieraan mee: China, Zuid-Korea, Armenie, Azerbeidjan, Georgie, Kirgizistan, Montenegro, Tajikistan, Algerije, Benin, Sierra Leone, Frankrijk, IJsland, Ierland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, VS, Suriname (in september), Pakistan, Jamaica, Australië, Portugal, India en Servië.

Meer weten over de World's Largest Lesson?